Još jedno svetsko prvenstvo! Srpska PUBG MOBILE reprezentacija ide na GEG2023!

by | Sep 11, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Neki od igrača su se nedavno takmičili i na svetskom IeSF šampionatu u Jašiju, gde su završili na 10. mestu.

Regionalne kvalifikacije za Global Esports Games (GEG2023) u organizaciji GEF-a počele su 4. i trajaće do 24. septembra. Danas su se odigrale PUBG MOBILE kvalifikacije, gde se takmičila Srbija uz još 17 evropskih kvalifikacija. Po završetku svih 6 mečeva, četiri ekipe sa najviše poena su se plasirale za Global Esports Games šampionat u Rijadu.

Kao 4. ekipa na tabeli, Srbija je zvanično obezbedila plasman za GEG2023!

Sledeće subote ćemo pratiti naše dotaše u ovim terminima!

  • 16-17. septembar (grupna faza)
  • 23-24. septembar (plejof i finale)

Naša Dota 2 ekipa kreće u akciju u subotu, 16. septembra. Evo kada, i protiv koga ćemo se takmičiti:

16.09.

  • 17:00: Srbija vs. Švedska
  • 19:00: Srbija vs. Crna Gora

17.09.

  • 17:00: Srbija vs. Letonija
  • 19:00: Srbija vs. Moldavija

Samo dve Dota 2 ekipe iz Evrope će se plasirati za GEG2023 svetsko prvenstvo.

Ako GEG2023 zadrži prošlogodišnji format, naši eFootball i Street Fighter 6 predstavnici, Marko ”Roksa” Roksić i Filip ”Homeboy” Savić neće morati da prolaze kroz regionalne kvalifikacije, već će se direktno plasirati za turnir. I dalje se čeka zvanično saopštenje od organizatora.

GEG2022 Recap

Podsetićemo da se prošlogodišnji GEG turnir oržao u Turskoj, gradu Istanbul. Naša reprezentacija je imala tri predstavnika u tri discipline. Reprezentativac koji ni manje ni više zaslužuje svojom igrom i istorijom prema savezu da predstavlja našu zemlju se našao u teškoj grupi na samom startu. Posle teške utakmice protiv reprezentacije Jermenije, naš eFootball predstavnik Roksa je nažalost prerano završio učešće na turniru, bez i jedne pobede u grupnoj fazi. Ovo je bio prilično razočaravajuć rezultat, imajući u vidu Roksine rezultate u poslednjih nekoliko meseci te godine – osvojio je titulu prvaka Evrope na EEF šampionatu u Podgorici i 4. mesto na Svetskom IeSF Prvenstvu na Baliju. Već je pokazao da je Srbija jedna od najjačih država na svetu kada je eFootball u pitanju. S toga očekujemo da Roksa ove godine demonstrira silu

Nažalost početak turnira za Filipa Savića je bio katastrofalan

Posle poraza u svom debitantskom meču protiv Saudijske Arabije, srpski Street Fighter V reprezentativac Filip ”Homeboy” Savić, izgubio je i u svom eliminacionom meču protiv Irske. Time završio učešće na Istanbul 2022 Global Esports Games šampionatu. Sve nade smo polagali u Dota 2 ekipu koju su predstavljali: Kosta “miniorc00” Stankovski, Aleksandar “Alex” Diklić, Nikola “nikolica” Mihajlović, Ivan “IgnitableS” Spasić i Srđan “SAMOSES” Krstić

Grad Rijad

Rijad, glavni grad Kraljevine Saudijske Arabije, predstavlja ekonomske, kulturne i političke epicentar ovog značajnog Bliskoistočnog kraljevstva. Grad se nalazi u unutrašnjosti zemlje, na širokom ravnjaku poznatom kao “Nedžd”. Ima bogatu istoriju koja seže unazad hiljadama godina.

Sa svojim modernim neboderima i luksuznim tržnim centrima, Rijad se razvija brže nego ikada pre. Grad je domaćin brojnim međunarodnim kompanijama, bankama i diplomatskim misijama. To ga čini ga jednim od najvažnijih poslovnih i finansijskih centara na Bliskom istoku.

Kada je reč o kulturi, Rijad nudi mnoštvo muzeja, galerija i kulturnih manifestacija. Naročito se ističe Nacionalni muzej Kraljevine Saudijske Arabije, koji pruža uvid u bogatu kulturnu baštinu zemlje. Takođe, gradu dominira impresivan arhitektonski dragulj – “Kula Kralj Abdulaziz”, čiji je vrh otvoren za javnost i pruža panoramski pogled na grad.

Rijad je takođe poznat po svojim tradicionalnim tržištima, poznatim kao “soukovi”. Souk Al-Zal, Souk Al-Zubeir i mnogi drugi nude posetiocima priliku da istraže i kupuju autentične proizvode, uključujući začine, tepihe, nakit i mnoge druge suvenire.

Osim toga, Rijad nudi raznovrsnu kulinarsku scenu, gde možete probati autentična saudijska jela kao što su kabsa (tradicionalni rižoto sa piletinom), mandi (jelo sa kozjim mesom i rižom), i raznovrsne slastice i dezerte.

Istorija, moderna ekonomija, bogata kultura i gostoljubivi ljudi čine Rijad nezaobilaznom destinacijom za posetioce koji žele istražiti Saudijsku Arabiju i doživeti spoj tradicije i savremenog načina života.


Ovogodišnji Global Esports Games šampionat će se održati od 11. do 16. decembra u Rijadu.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.