takmičenja & Kalendar

IESF-ovo svetsko prvenstvo je glavno takmičenje IESF-a, gde svi igrači iz celog sveta učestvuju na jedinstvenom i živopisnom turniru dok predstavljaju svoju nacionalnu zastavu. Događaj je jedini veći Esports turnir u kojem učestvuju nacionalne ekipe, a očekuje se da će ovogodišnje takmičenje biti najveće do sada, sa oko 100 nacija koje treba da učestvuju. Internacionalno takmičenje će se održati u Eilatu, prelepom primorskom gradu u Izraelu.

Više na: https://iesf.org/

FINALNI TURNIR ĆE SE ODRŽATI:

GEG – Globalne esports igre, koje se održavaju svake godine u decembru, okupiće svet u proslavi esporta, virtuelnog sporta, muzike i zabave. GEG će predstavljati timovi iz celog sveta koji učestvuju u takmičenjima u esportu sa više naslova i aktivnim esportovima. Takođe su najavljena sva tri GEG takmičenja u sledećih par godina a to su:  Singapur 2021, Istanbul 2022 i Rijad 2023.

Više na: https://www.globalesports.org/

Internacionalna esports federacija, EEF i Ukrajinska esports asocijacija organizuju Nacionalni PES21 kup na kojem će se takmičiti najbolji pojedinci iz mnogih evropskih zemalja. Turnir je podržala ukrajinska vlada, kao i fudbalska asocijacija, zbog čega će ovaj spektakl imati nagradni fond od $5,000. Ipak, pre nego što počne i sam Kup, morali smo da organizujemo kvalifikacije kako bi otkrili ko će imati čast da predstavlja našu zemlju.

Više na: https://twitter.com/EuropeanNations

U junu 2020, TechnoBlood je potpisao osnovni ugovor sa IeSF -om za domaćina WSL-a. Prema ovom sporazumu, TechnoBlood će od 2021. godine organizovati i voditi najveći svetski eSports turnir, Svetsku esportsku ligu (WSL), uz zvanično priznanje Međunarodne federacije eSporta (IeSF).

WSL je globalni eSportski festival i premijerna pozornica za svetske vrhunske esportiste. WSL će odabrati najpopularnija takmičenja u esportu među zemljama učesnicama, a reprezentativni igrači iz svake zemlje sastajaće se jednom godišnje kako bi se takmičili za najvećim i najboljima na svetu.

Više na: https://wsl.gg/wsl/