PUTOVANJE KROZ VREME: Pregled pet najboljih old school igrica koje su obeležile generacije igrača

by | Apr 7, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Video igre su postale sastavni deo našeg života, a mnogi se sećaju vremena kada su počeli da igraju svoje omiljene old school igre. Iako su mnoge nove igre impresivne i pružaju neverovatno iskustvo igranja, old school igre i dalje zadržavaju svoju popularnost i pružaju nostalgično iskustvo mnogim igračima. Stoga, u nastavku vam predstavljamo pet najboljih old school video igrica koje su obeležile detinjstvo mnogih igrača.

  1. Super Mario Bros. – Ova igra je postala klasik od kada je prvi put objavljena za Nintendo Entertainment System 1985. godine. Mario je postao ikona video igara, a igra je bila popularna zbog svoje jednostavnosti i zabave.
  2. The Legend of Zelda – Igra je prvi put objavljena 1986. godine i postala je jedna od najuspešnijih igara na svetu. Ova avanturistička igra prati Linka u njegovoj potrazi za spasavanjem princeze Zelde, i pruža igračima predivno iskustvo istraživanja i avanture.
  3. Pac-Man – Igra je prvi put objavljena 1980. godine i postala je jedna od najpoznatijih i najuspešnijih igara u istoriji video igara. Ova arkadna igra prati Pac-Mana u njegovoj avanturi u traženju hrane i izbegavanju duhova.
  4. Tetris – Igra je prvi put objavljena 1984. godine i postala je jedna od najpoznatijih igara na svetu. Ova igra logike pruža igračima izazov da slažu blokove kako bi napravili liniju, a sa svakim novim nivoom igra postaje sve teža.
  5. Street Fighter II – Igra je prvi put objavljena 1991. godine i postala je jedna od najpopularnijih borilačkih igara na svetu. Igrači su mogli da biraju između 12 likova i bore se protiv drugih igrača ili kompjutera u borbi za titulu prvaka.

Iako postoje brojne druge old school video igre koje su obeležile detinjstvo mnogih igrača, ove pet igara su ostale popularne i danas se igraju na različitim platformama. Njihova jednostavnost i zabava ne zastarevaju, te predstavljaju sjajnu zabavu za sve igrače koji vole nostalgične igre.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!