Tim Aloha je šampion Srbije! Vidimo se na regionalnim kvalifikacijama!

by | Apr 1, 2024 | Esports, Eventovi, IeSF | 0 comments

Korak bliže Svetskom Esports Šampionatu u Rijadu!

U subotu, 30. marta odigrala se LAN završnica nacionalnih CS2 kvalifikacija za ovogodišnji IESF šampionat. Na finalnom turniru trijumfovala je ekipa Aloha, koja će braniti boje naše zemlje na predstojećim regionalnim kvalifikacijama.

Na LAN završnici, uživo u prostorima Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), susrelo se četiri ekipe: KSK, Team KDAN, Regnum Esports i Aloha. U prvom meču smo već mogli da vidimo zašto je tim Aloha veliki favorit. Svog prvog protivnika, ekipu KSK, ekspresno su savladali sa rezultatom 2-0 (13-1, 13-4).

Usledio je duel između Regnuma i KDAN-a, koji je bio znatno izjednačeniji od prethodnog. Ceo meč je bio neizvestan, ali je Team KDAN ipak u najključnijem trenutku uspeo da napravi razliku i stavi tačku na drugi četvrtfinalni okršaj sa još jednom 2-0 pobedom, i time zakaže duel sa Alohom.

Prva mapa finala se odigrala u sličnom maniru kao prethodni duel – imali smo izjednačenu situaciju do samog kraja, kada je Aloha preuzela kontrolu nad mečom i osigurala svoju prvu pobedu u velikoj završnici (13-10).

cs2-irl2024-iesf2024-lan-finals-final-bracket-24-1
Foto: SESE

Posle tri uzastopne pobede, mnogi bi očekivali reprizu na sledećoj mapi, međutim KDAN je u potpunosti preokrenuo situaciju (13-8) – izjednačili su rezultat i zakazali odlučujući meč na Ancientu. Nadali smo se jednako napetoj završnici, ali Aloha je bila spremnija – veoma brzo su prešli u vođstvo i do samog kraja su pokazali izvanrednu igru. Sa 13-5 pobedom, tim Aloha je postao šampion Srbije u Counter-Strike 2!

Za Alohu nastupaju Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Luka ”c0llins” Živanović, Luka ”emi” Vuković i Vladan ”kind0” Mandić. Ovo su sve poznata lica sa domaće CS scena, ali ovom prilikom moramo da izdvojimo choiva, Dragona, VLDN-a i kinda, koji su osvojili bronzanu medalju na prošlogodišnjem IESF šampionatu u Rumuniji. Sa ovim iskustvom, sigurni smo da će srpska CS2 reprezentacija ove godine ostvariti još bolji rezultat!

Aloha će prestavljati Srbiju na regionalnim kvalifikacijama, gde će odmeriti snage sa ekipama iz Evrope. Najbolji timovi sa ovog turnira će ostvariti plasman za Svetski IESF Šampionat u Rijadu, koji će se odigrati od 11. do 19. novembra. Dodatne informacije o regionalnim kvalifikacijama ćemo uskoro objaviti.

Snimak finalnih kvalifikacija možete pogledati OVDE.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.