Upoznajte našu mušku CS:GO reprezentaciju – iNation

by | Jun 1, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

INation će ove godine po treći put predstavljati Srbiju na Svetskom IeSF Šampionatu. Na putu do Jašija, naše momke čekaju regionalne onlajn kvalifikacije, koje počinju ove subote!

INation se i ove godine pokazao kao ubedljivo najbolji tim na nacionalnim kvalifikacijama. Ekipa koju čine Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić je zaista fenomenalna, zbog čega očekujemo da će daleko dogurati u trci za plasman na svetsko prvenstvo!

iNation kroz nacionalne kvalifikacije

Prvi na tapeti je bila ekipa Aspere Esports. Ekipa iNationa je bila veliki favorit, što su i pokazali na prvoj rundi koju su dobili rezultatom 16-2. Mislili smo da će njihov nastup na Anubisu biti još ubedljiviji, ali Aspera je uspela da napravi veliko iznenađenje pobedivši sa 16-12. Nakon toga je usledila odlučujuća mapa koja se igrala na Infernu, gde je iNation dominirao i dozvolio protivnicima samo četiri runde.

Samo finale je prošlo onako kako smo očekivali, sa pobedom glavnih favorita, odnosno iNationa, koji je potpuno demolirao ekipu Južnije Tužnije. Na prvoj mapi su im prepustili samo tri runde, dok su na drugoj izgubili samo jednu višu. Finale je trajalo malo preko sat vremena.

iNation je još jednom pokazao zašto su zasluženo treći put za redom šampioni. Posle dominacije Vlade Stankovića, pa i Marka Roksića, zasigurno imamo još jednog velikana na svetskom šampionatu.

Ination na kvalifikacijama za Major
https://twitter.com/iNationEsports

Naš CSGO tim na pređašnjim takmičenjima

iNation ekipa već par godina unazad ima zvanje najboljeg srpskog CSGO tima. Takođe su na našim kvalifikacijama prethodnih godina dominirali i prezentaovali nas u najboljem svetlu. Pre dve godine, iNation je imao priliku da se preko regionalnog turnira domogne završnice koja se održavala u Izraelu.

https://twitter.com/iNationEsports/status/1445141094577098754

Godinu dana nakon toga ekipa je imala veoma težak raspored mečeva na regionalnom takmičenju. Najbolji timovi regionalnog takmičenja imali su šansu da se kvalifikuju za završnicu koja se održavala na ostrvu Bali. Posle uspešnog prolaza u grupnoj fazi, usledio je playoff sistem.

U prvom kolu druge faze usledio je okršaj sa Ekvadorom, gde su naši predstavnici ubedljivo slavili. Na obe mape je rezultat bio 16-1, pa je usledio okršaj sa Mongolijom, jednom od najboljih ekipa iz Azije i učesnikom Majora u Brazilu. Meč je mogao da ode u obe strane, ali ekipa Mongolije koja je bila jedna od najvećih favorita je uspela da pobedi ukupnim rezultatom 2-1.

Evropske kvalifikacije – regionalni turnir

Evropske CS:GO kvalifikacije će se odigrati od 01. do 09. juna. iNation će se takmičiti iz grupe D (EEU) sa reprezentacijama Azerbejdžana, Bugarske i Crne Gore. Na kraju kvalifikacija, ukupno 9 ekipa iz cele Evrope će ostvariti plasman za svetski šampionat.

Ovako izgleda raspored mečeva grupne faze za iNation:

  • Srbija vs. Crna Gora – 03.06. u 19:00
  • Srbija vs. Bugarska – 04.06. u 19:00
  • Srbija vs. Azerbejdžan – 05.06. u 16:00

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Kao i svake godine, SESE je organizovao sve nacionalne kvalifikacije za srpske esportiste, nakon kojih je odabrao predstavnike u igrama CS:GO, Dota 2, eFootball 2023, Tekken 7 i PUBG MOBILE. To nije sve, jer će se za Srbiju ove godine takmičiti i naša ženska CS:GO reprezentacija!

Naši eFootball 2023 i Tekken 7 predstavnici su već osigurali direktan plasman za svetsko prvenstvo, tako da neće morati da prolaze kroz regionalne kvalifikacije.

Naknadno ćemo vas obavestiti o terminima plejof faza kvalifikacija, kao i o strimu na kome možete navijati za iNation!

Za informacije o preostalim reprezentacijama, posetite ovaj link. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.