OD MALIH NOGU DO STARIH DANA: Kojim uzrastima pripada najveći broj gejmera i zašto su odrasli najzainteresovaniji?

by | Mar 15, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Gejming, ili igranje video igara, postao je veoma popularan način zabave širom sveta. Danas postoji veliki broj ljudi koji se bave gejmingom, a među njima su i deca, adolescenti, odrasli i stariji. Ipak, postavlja se pitanje koji uzrast je najzastupljeniji u gejmingu?

Iako je gejming nekada bio više vezan za tinejdžere i mlađe ljude, danas se može reći da su sve dobne grupe zastupljene u ovom svetu. Međutim, prema nekim istraživanjima, najviše gejmera je u uzrastu od 18 do 35 godina. Ovi gejmeri su najčešće muškarci, mada se sve više žena uključuje u ovu aktivnost.

FOTO: unsplash

Odrasli gejmeri u ovoj dobnoj grupi obično imaju veću kupovnu moć, pa su i skloniji da ulažu u opremu i igre, što čini da budu velika ciljna grupa za gejming industriju. Takođe, odrasli gejmeri često imaju i više vremena da se posvete igrama, dok su mlađi gejmeri često ograničeni školskim obavezama i drugim aktivnostima.

Međutim, to ne znači da nema ni mlađih ni starijih gejmera. Postoje i deca koja su veoma zainteresovana za gejming, a roditelji ih često kupuju igre koje su prilagođene njihovom uzrastu. Sa druge strane, stariji gejmeri, pre svega oni koji su odrasli uz video igre, i dalje uživaju u gejmingu i često se igraju sa svojom decom i unucima.

FOTO: Pexels.com

Uz sve to, gejming industrija stalno raste i razvija se, tako da se očekuje da će se u budućnosti broj gejmera u svim dobima samo povećavati. U krajnjem slučaju, gejming nije samo hobi, već i oblik zabave koji može da okupi ljude svih uzrasta i da im pruži zajedničko iskustvo.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!