ANALIZA NAJIGRANIJIH VIDEO IGARA U SVETU GEJMINGA: Da li je Minecraft i dalje na vrhu liste, ili je došlo do promene?

by | Mar 15, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Gejming industrija je u poslednjih nekoliko godina postala jedna od najprofitabilnijih industrija u svetu, a popularnost video igara je neverovatno porasla. Mnogi gejmeri se pitaju koja je najigranija video igra u svetu gejminga.

Prema nedavnim statistikama, najigranija video igra u svetu je Minecraft. Minecraft je sandbox igra koja se fokusira na kreiranje i preživljavanje u svetu kocki. Igrači mogu da grade svoje kuće, gradove i pejzaže, istražuju različite lokacije, kopaju i prave predmete kako bi preživeli. Minecraft je lansiran 2011. godine, ali je i dalje neverovatno popularan i igra ga preko 91 milion igrača mesečno.

Druga najigranija video igra u svetu gejminga je Fortnite. Fortnite je battle royale igra u kojoj se igrači takmiče da budu poslednji preživeli na ostrvu. Igrači mogu da skupljaju resurse, gradi objekte, traže oružje i bore se protiv drugih igrača. Fortnite je lansiran 2017. godine i igra ga preko 78 miliona igrača mesečno.

Treća najigranija video igra u svetu je League of Legends. League of Legends je MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) igra u kojoj se igrači bore u timovima od pet igrača. Cilj igre je uništiti bazu protivničkog tima. Igrači biraju različite likove, poznate kao heroji, koji imaju različite veštine i uloge u timu. League of Legends je lansiran 2009. godine i igra ga preko 100 miliona igrača mesečno.

Ove tri igre predstavljaju samo vrh ledenog brega najpopularnijih video igara u svetu gejminga. Međutim, ova lista se stalno menja i novi naslovi se pojavljuju svake godine. Bez obzira na to koja je igra najigranija u svetu, gejming industrija ostaje jedna od najuzbudljivijih i najinovativnijih industrija na svetu, koja stalno donosi nove igre i iskustva za igrače širom sveta.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!