KOLIKO VREMENA JE POTREBNO DA POSTANETE ESPORT TAKMIČAR: Uticaj individualnih faktora na proces učenja i razvijanja veština u video igrama

by | Feb 28, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

U poslednjih nekoliko godina, esport industrija je doživela veliki procvat i postala jedna od najbrže rastućih industrija u svetu. Esport se odnosi na takmičenje u video igrama i zahteva mnogo veština, fokusa i vremena da bi se postalo uspešan takmičar. Međutim, koliko je vremena potrebno da bi se postalo takmičar u nekom esportu?

Prvo što treba uzeti u obzir jeste da je vreme potrebno da bi se postao takmičar u esportu individualno za svaku igru. Svaka igra ima različite mehanike, strategije i stilove igranja, što znači da je potrebno dosta vremena da bi se savladale sve ove razlike i postalo uspešan igrač.

FOTO: Pexels.com

Takođe, koliko je vremena potrebno da postaneš takmičar u esportu zavisi i od toga koliko vremena dnevno provodiš igrajući. Većina profesionalnih igrača provodi po nekoliko sati dnevno igrajući i trenirajući, a neki čak i više od 10 sati dnevno. Ovo vreme se koristi za učenje novih strategija, unapređivanje veština i razvijanje timskog rada sa drugim igračima.

Iako nema preciznog vremenskog okvira, većina ljudi koja želi da postane takmičar u esportu potrebno je da se posveti igri najmanje nekoliko sati dnevno tokom nekoliko meseci ili čak godina. Međutim, ovo vreme može varirati u zavisnosti od igre i nivoa takmičenja koji želite da postignete.

Važno je napomenuti da postati takmičar u esportu zahteva i određeni nivo talenta i prirodne sposobnosti. Iako vreme i naporni treninzi mogu pomoći u unapređivanju veština, neko ko nema prirodni talent za igru može imati problema da dostigne profesionalni nivo.

Na samom kraju, koliko je vremena potrebno da postaneš takmičar u nekom esportu zavisi od mnogo faktora. To uključuje vreme koje ulažeš u igru, prirodni talenat, nivo takmičenja koje želiš da postigneš i mnoge druge faktore. Međutim, ako si spreman da posvetiš vreme i napore, možeš postati uspešan igrač u esportu i uživati u svim prednostima koje ovaj sve popularniji sport nudi.


BONUS VIDEO:

Završene su nacionalne kvalifikacije za svetski šampionat u Rumuniji, ovo je naš predstavnik za igru “Tekken 7”. Više o tome pročitajte ovde!