Svetski IeSF šampionat u Jašiju: Recap drugog dana i današnji raspored

by | Aug 28, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

U toku je 15. svetski esports šampionat, koji je okupio esportiste i delegate iz preko 100 zemalja sveta u prelepom rumunskom gradu Jašiju. Hajde da vidimo kako ide našim reprezentativcima!

Kada je Tekken u pitanju, Srbija nije imala nimalo sreće, pošto je naš reprezentativac Void zapao u takozvanu ”grupu smrti” sa nekim od najboljih igrača na svetu. Izrael i UAE imaju vrhunske igrače, ali kako kaže Nikola lično, Japan već godinama važi za jednu od najjačih zemalja kada se radi o Tekkenu.

Void je završio prvi dan završio sa tri poraza, i to bez i jedne pobeđene partije. Danas je imao priliku da napravi preokret u preostala dva meča grupne faze, ali su se njegovi protivnici, UAE i Venecuela, ipak pokazali kao bolji igrači, pošto je ove duele završio sa rezultatom 1-2 i 0-2.

Sa ukupno 5 poraza u grupnoj fazi, naš Tekken 7 reprezentativac Nikola ”Void” Đurović je tako nažalost završio učešće na Svetskom Esports Šampionatu u Jašiju.

Foto: SESE

Kao jedan od velikih favorita svoje grupe, naš eFootball reprezentativac, Marko ”Roksa” Roksić je zabeležio osam pobeda, jednu nerešenu utakmicu i samo jedan poraz.

Ubedljiv nastup našeg Rokse

Imao je vrlo ubedljiv nastup protiv Haitija, Mađarske i Džibutija, dok ga je reprezentativac Saudijske Arabije malo namučio, pošto je Roksa taj duel završio sa jednom pobedom i jednim porazom. Prva utakmica protiv Sirije se završila sa rezultatom 8-2 za Roksića, dok se druga utakmica završila sa nerešenim rezultatom, 0-0.

Po poenima, Marko je na kraju grupne faze izjednačen sa Saudijskom Arabijom, ali ima jedan gol manje, zbog čega je završio na drugom mestu u grupi. Bez obzira, obezbedio je plasman za plejof!

Roksa će sada napraviti podužu pauzu, pošto se plejof u eFootballu nastavlja tek 1. septembra.

roksa-sebija-efootball-iesf2023-d3-gpo1-2
Foto: SESE

Srpski CS:GO reprezentativci, Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić su sa četiri pobede i jednim porazom zvanično prošli u plejof fazu svetskog IeSF šampionata u Jašiju, i to kao najbolja ekipa u grupi!

Odlučujući duel protiv Makedonaca!

Odlučujući duel igrali smo protiv Makedonaca, koji su do tada bili jedina neporažena ekipa u grupi D. Ovaj meč je bio veoma važan, jer je od njega zavisilo da li ćemo obezbediti direktan plasman u četvrtfinale turnira. Očekivano, meč je bio veoma napet, ali je Srbija na posletku uspela da se izbori za prvo mesto u grupi, okončavši meč sa rezultatom 16-12.

Pošto su naši momci direktno prošli u četvrtfinale, sledeći meč će igrati tek u petak, 1. septembra. Tada će se susresti sa pobednikom osmine finala njihovog dela žreba – sa Australijom ili Ukrajinom.

Snimak meča sa Makedonijom možete pogledati na OVDE!

csgo-srbija-iesf2023-group-final1
Foto: SESE

Roksa i naša CS:GO ekipa danas imaju dan predaha, tačnije do petka, tako da neće igrati nikakve mečeve. S druge strane, naša PUBG MOBILE reprezentacija će danas odigrati svoje prve practice mečeve, a sutra zvanično kreću u akciju!

Što se ostatka turnira tiče, danas će se igrati ženski CS:GO, Dota 2, ali i CS:GO za ekipe koje su imali lošiji plasman u grupi. Neke od ovih mečeva možete ispratiti na zvaničnom IeSF Twitch kanalu!

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE powered by Meridian, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.