Srbija prvo razbijla Amerikance! Pa onda savladala ekipu Makedonije i plasirala se u plejof kao najbolja ekipa u grupi!

by | Aug 28, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Intervju, Video igre | 0 comments

Srbija nastavlja da gazi! Naši momci su drugi dan grupne faze IeSF šampionata započeli sa još jednom ubedljivom pobedom.

Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić su prvi dan turnira završili sa dve pobede, protiv reprezentacija Indonezije i Alžira. Danas smo na repertoaru prvo imali duel sa Amerikom u 12:00 časova, ali je meč, kao i juče, dosta kasnio. Srbija nastavlja da razbija sve pred sobom!

SAD je u startu poveo sa tri runde razlike, ali se Srbija jako brzo vratila meč. Naša reprezentacija je pokazala superiorniju igru na svakom nivou, i na kraju je stavila tačku na čitav meč sa rezultatom 16-7. Sa ovom pobedom, Srbija se popela na prvo mesto u grupi D, iznad Češke i Makedonije. Nadamo se da ćemo na ovom mestu i ostati!

Snimak meča možete pogledati na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu!

Naše momke danas čeka još dva meča, protiv reprezentacija Češke i Makedonije. Pored Srbije, ove dve ekipe su ubedljivo najjače u našoj grupi, tako da nas čekaju uzbudljivi dueli.

Kako je duel sa SAD-om dosta kasnio, nismo sigurni kada će meč sa Češkom početi. Najbolje bi bilo da kliknete ”Notify me” dugme pri dnu strima, kako bismo vas tačno obavestili kada meč počne.

Nakon okršaja sa Češkom čeka nas duel sa Makedonijom!

Srbija je pobednik balkanskog derbija!

Srpski CS:GO reprezentativci, Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić su sa četiri pobede i jednim porazom zvanično prošli u plejof fazu svetskog IeSF šampionata u Jašiju.

Naši momci su započeli grupnu fazu sa tri uzastopne pobede protiv reprezentacija Alžira, Indonezije i Sjedinjenih Američkih Država. Praktično su već tada osigurali plejof, ali je Češka zaustavila njihovu dominaciju na Ancientu, kada je Srbija upisala svoj prvi poraz.

Odlučujući duel igrali smo protiv Makedonaca, koji su do tada bili jedina neporažena ekipa u grupi D. Ovaj meč je bio veoma važan, jer je od njega zavisilo da li ćemo obezbediti direktan plasman u četvrtfinale turnira.

csgo-srbija-iesf2023-group-final2
Foto: SESE

Očekivano, meč je bio veoma napet, ali je Srbija na posletku uspela da se izbori za prvo mesto u grupi, okončavši meč sa rezultatom 16-12.

Vladan i ekipa prezadovoljni!

”Osećaj je neverovatan. Ova pobeda nam mnogo znači jer smo se revanširali posle polufinala evropskog prvenstva prošle godine, koje se takođe održavalo u Rumuniji. Meč je bio veoma napet, što smo i očekivali, a samim tim je i ova pobeda veoma slatka. To su naše komšije, naši drugovi, naša braća, i veoma smo srećni što smo ih pobedili. Ovom pobedom smo obezbedili prvo mesto u grupi, što znači da idemo direktno u četvrtfinale i da možemo malo da odmorimo do petka”, kaže Vladan.

Vladan je razgovarao i o performansu ekipe u grupnoj fazi.

”Iako smo do sada igrali samo dve mape – Inferno i Ancient – mislim da smo odigrali baš dobro po mom ukusu, sem meča protiv Češke. U ovom duelu smo počeli jako dobro, sa sedam rundi prednosti, ali su Česi onda krenuli da igraju dosta brzo, na šta se nismo adaptirali”, zaključuje Vladan.

csgo-srbija-vladan-iesf2023-group-final2
Foto: SESE

Kao što je Vladan rekao, pošto su direktno prošli u četvrtfinale, on i njegov tim će sledeći meč igrati tek u petak, 1. septembra. Tada će se susresti sa pobednikom osmine finala njihovog dela žreba – sa Australijom ili Ukrajinom. Evo šta je Vladan imao da kaže na ovu temu.

”Ne bih voleo da se susretnem sa Ukrajinom, oni su nam uvek bili nezgodni. Ali, igraćemo meč po meč, i ko god da nam dođe daćemo sve od sebe da pobedimo”, otkriva Vladan.

Vladana smo pitali i o njegovim utiscima o Counter-Strike 2, koji bi trebalo da izađe do kraja leta.

”Imao sam priliku da ga isprobam, ali ne na svom nalogu, jer hvala Bogu nisam dobio pristup 🙂 Igra je zanimljiva, pucanje je malo drugačije, tako da mi se generalno sviđa. Daće Bog da je izbace do kraja godine”, ponadao se Vladan.

Za kraj smo ga pitali jedno vrlo važno pitanje – koji SESE powered by Meridian dres preferira, trenutni, ili prošlogodišnji.

”Mislim da ću morati da kažem prošlogodišnji. Dopada mi se crvena varijanta”, kaže Vladan.https://www.instagram.com/reel/Cwdq-8KIFvs/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=485&rd=https%3A%2F%2Frur.rs&rp=%2F2023%2F08%2F27%2Fsrbija-savladala-makedoniju-plasirala-se-u-plejof-kao-najbolja-ekipa-u-grupi%2F#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A975.6000000000931%2C%22ls%22%3A689%2C%22le%22%3A703%7D

Želimo našim momcima lep odmor pa se vidimo 1. septembra!

Snimak meča sa Makedonijom možete pogledati na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu!

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.