Poznati esportisti na IeSF šampionatu – Prvi deo

by | Aug 29, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre, YouTube | 0 comments

U toku je 15. IeSF esports šampionat, turnir koji je okupio preko 100 esportista iz svih krajeva sveta. Svetski IeSF šampionat se ove godine održava u rumunskom gradu Jašiju, gde se najbolji esportisti bore za titulu šampiona i nagradni fond od pola miliona dolara. Među njima su igrači koji su dobro poznati na internacionalnoj sceni, pa hajde da se upoznamo sa nekim od njih!

Plopski

Plopski poznati igrac iz Svedske
Foto: PGL

Nikolas ”Plopski” Gonzales Zamora je poznati švedski CS:GO profesionalac španskog porekla, koji se aktivno takmiči više od šest godina. Tokom svoje karijere se takmičio za x6tence, x6tence White, x6tence Galaxy i Singularity Esports, a najviše uspeha je postigao sa Ninjas in Pyjamas, sa kojima je osvojio zlato na Global Esports Tour Dubai 2022 i Intel Extreme Masters XVI – Fall: Europe. Plopski trenutno nastupa kao rifler za švedsku organizaciju GODSEND.

Na IeSF šampionatu nastupa za švedsku reprezentaciju, koja je do sada uspela da dogura do četvrtfinala turnira.

Gunnar

Gunnar - poznati igrac
Foto: WePlay

Nikolas ”Gunnar” Lopez, profesionalni Dota 2 igrač iz Sjedinjenih država, probio se na scenu igrajući na raznim tier 2 i tier 3 turnirima i kvalifikacijama, a čak je imao priliku da igra u TI7 kvalifikacijama tokom prve godine igranja na profesionalnoj sceni.

Igrajući za timove kao što su Flying Penguins i 4Zoomers, Gunnar se dokazao kao jedan od najboljih Dota 2 midlejnera u Severnoj Americi. Iako je učestvovao na mnogim kvalifikacijama za International šampionat, nije mu pošlo za rukom da zaigra na najprestižnijem Dota 2 turniru.

Međutim, pre samo nekoliko nedelja, Gunnar i njegov novi tim, nouns, uspeli su da se plasiraju za 12. International, koji će se ove godine održati u Sijetlu, u oktobru. Gunnar i ekipa su poznati široj masi po najvećem u uspehu u prošloj godini.

Gunnar i američka Dota 2 reprezentacija se trenutno nalaze u četvrtfinalu lower bracketa i čekaju na svog sledećeg protivnika.

Roksa

gef-euro-champs2023-srbija-roksa-groups1-2
Foto: SESE

Našeg Marka Roksića smo morali da pomenemo na ovoj listi, jer zaista važi za jednog od najboljih eFootball igrača na celom svetu. Ipak, odlaskom PES-a i dolaskom eFootballa Marko je uspeo da podigne svoj nivo igre i da postane neprikosnonevni šampion Srbije! Ko će drugi nego naš poznati eFootball igrač Roksa!

Tokom svoje karijere nastupao je za neke od najboljih svetskih klubova, kao što su Roma, Barselona i Arsenal. Ipak, možemo reći da je najviše uspeha ostvario u dresu reprezentacije, kada je zajedno sa Stefanom ”Kepa” Slavkovićem postao šampion UEFA eEuro šampionata 2021. godine. Nedavno je potpisao za Partizan.

Prošle godine je ponovo postao šampion Evrope na evropskom šampionatu u Podgorici, ali nažalost na svetskom prvenstvu na Baliju učešće je završio bez medalje, kao četvrtoplasirani. Sjajnu formu preneo je u 2023. godinu, pošto je početkom jula uspeo da se vrati kući sa bronzom oko vrata sa evropskih igara u Katovicama.

Roksa svoj prvi plejof meč na IeSF šampionatu igra protiv predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata u petak, 1. septembra u 14:30 časova.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.