RAZVOJ JEZIČKIH VEŠTINA KROZ VIDEO IGRE: Kako gejming može pozitivno uticati na učenje i razumevanje stranog jezika!

by | Mar 9, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Gejming, kao popularna i zabavna aktivnost, može imati značajan uticaj na učenje stranog jezika. Mnoge video igre, posebno one koje su popularne u svetu, pružaju igračima mogućnost da igraju na različitim jezicima, što može biti izuzetno korisno u učenju novog jezika.

Igranje video igara na stranom jeziku može pomoći u razvijanju slušnih i govornih veština. Igrači su izloženi različitim glasovima, dijalogu i rečenicama koje se koriste u igrama, što im omogućava da se naviknu na različite naglaske, brzinu govora i gramatičke konstrukcije. Takođe, igranje igara na stranom jeziku može pomoći u poboljšanju rečnika i učenju novih reči.

FOTO: Pexels.com

Posebno je korisno igrati igre koje imaju duboki narativ i likove sa kojima igrači mogu da se povežu. U ovoj situaciji, igrači su motivisani da nauče jezik kako bi bolje razumeli priču i likove. Igranje igre na stranom jeziku može takođe pomoći u razumevanju kulture i konteksta u kojem se jezik koristi.

Gejming takođe pruža priliku za vežbanje pisanja. Mnoge igre imaju chat opciju u kojoj igrači mogu da komuniciraju sa drugim igračima. Ovo može biti odlična prilika za vežbanje pisanja na stranom jeziku. Kroz komunikaciju sa drugim igračima, igrači se navikavaju na upotrebu pravopisa i gramatičkih pravila, što im pomaže da unaprede svoje pisanje.

Međutim, važno je napomenuti da gejming ne bi trebalo da bude jedini način učenja stranog jezika. Potrebno je kombinovati gejming sa drugim metodama učenja, kao što su čitanje knjiga i gledanje filmova na stranom jeziku. Takođe, važno je da igrači budu svesni da neke igre mogu koristiti neformalni govor, dijalekte i reči koje se ne koriste u formalnom jeziku, pa treba biti oprezan da se ne usvoje pogrešne reči ili izrazi.

Ukratko, gejming može biti korisna i zabavna metoda u učenju stranog jezika. Kroz igranje igara na stranom jeziku, igrači mogu da unaprede svoje slušne, govorne i pisane veštine, kao i da se bolje upoznaju sa kulturom i kontekstom neke zemlje. Očigledno je da prednost koju donosi igranje video igara neprocenjovo utiče na poznavanje i učenje stranog jezika, u najvećem broju slučajeva to je svakako engleski jezik!


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA! 

Pozivaju se svi PUBG MOBILE igrači!