PREDNOSTI IGRANJA VIDEO IGARA U SRBIJI: Koliko se može zaraditi od profesionalnog gejminga u našoj zemlji?

by | Mar 2, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Profesionalni gejming, ili e-sport, je u poslednjih nekoliko godina postao sve popularniji i profitabilniji na globalnom nivou. Međutim, koliko se može zaraditi od profesionalnog gejminga u Srbiji zavisi od mnogo faktora.

Prvo, treba napomenuti da u Srbiji profesionalni gejming još uvek nije toliko razvijen kao u nekim drugim zemljama, kao što su SAD, Kina ili Južna Koreja. To znači da je manji broj sponzora i manje prilika za sticanje prihoda od ovog posla.

Drugo, zarada od profesionalnog gejminga zavisi od različitih faktora, kao što su turniri, sponzorski ugovori, nagrade, prihodi od striminga i prodaje proizvoda vezanih za igru. Dakle, da bi neko zaradio dobar novac od ovog posla, mora biti uspešan u igri i imati pristup ovim izvorima prihoda.

FOTO: Pexels.com

Treće, popularnost igre u kojoj se takmičite je od ključnog značaja za zaradu. Ako igrate u popularnoj igri koja ima veliku publiku, imate veće šanse da privučete sponzore i zaradite više novca.

Četvrto, bitno je imati kvalitetan tim i saradnju sa sponzorima koji su spremni da finansijski podrže vašu ekipu. Pored toga, igrači koji se takmiče na turnirima imaju priliku da osvoje značajne novčane nagrade, što može biti znatan izvor prihoda.

U Srbiji, profesionalni gejmeri uglavnom zarađuju novac od turnira i nagrada, sponzorskih ugovora i prihoda od striminga. Međutim, ovo nije lako postići i zahteva puno truda, talenta i posvećenosti. Tako da ukoliko želite da se gejmingom bavite profesionalno, budite spremni na mnogo odricanja i truda, kako vreme odmiče, sve će vam se isplatiti!

Na kraju, koliko može da se zaradi od profesionalnog gejminga u Srbiji zavisi od mnogo faktora i ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje. Međutim, sa porastom popularnosti e-sporta u Srbiji i sve većim brojem turnira i sponzora, očekuje se da će se i zarada gejmera povećavati u budućnosti.


PRIJAVE ZA ŽENSKE CS:GO KVALIFIKACIJE SU ZVANIČNO OTVORENE – PREDSTAVITE SRBIJU NA IESF ŠAMPIONATU U RUMUNIJI!