KAKO SE IZBORITI SA PRITISKOM OKOLINE: Saveti za objašnjavanje pozitivnih strana gejminga i podsticanje razumevanja i prihvatanja

by | Mar 3, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Biti gejmer može izazvati pritisak okoline, naročito ukoliko osoba nema razumevanja prema gejmingu. Postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste se izborili sa pritiskom okoline i objasnili zašto je gejming pozitivna aktivnost.

  1. Razgovor: Važno je da razgovarate sa ljudima iz vaše okoline o svojoj ljubavi prema gejmingu i objasnite im zašto vam je to važno. Pokušajte da im objasnite da gejming može biti zabavna i interaktivna aktivnost koja može pomoći u razvijanju kognitivnih i društvenih veština.
  2. Pokažite im svoju strast: Pokušajte da pokažete ljudima u vašoj okolini svoju strast prema gejmingu. Pokažite im neke od svojih omiljenih igara, podelite sa njima neka od svojih iskustava i objasnite im zašto vam je toliko važno.
  3. Podstičite razumevanje: Ako se suočavate sa negativnim komentarima i kritikama zbog gejminga, pokušajte da podstaknete razumevanje. Objasnite ljudima iz vaše okoline da su predrasude o gejmingu zastarele i da je gejming danas široko prihvaćen kao pozitivna aktivnost.
  4. Uključite ih u igru: Pokušajte da uključite ljude iz vaše okoline u igru. Možda će biti zainteresovani da vide kako funkcioniše gejming i da se pridruže vašoj zajednici.
  5. Postavite granice: Ako se suočavate sa negativnošću iz okoline, postavite granice. Objasnite ljudima da je vaša ljubav prema gejmingu važna za vas i da želite da vam pruže podršku, a ne da vas kritikuju.

Možemo zaključiti da je gejming pozitivna aktivnost koja može pomoći u razvoju kognitivnih i društvenih veština. Ukoliko se suočavate sa pritiskom okoline, pokušajte da objasnite zašto je gejming važan za vas i da podstaknete razumevanje. Uključivanje ljudi iz vaše okoline u igru može biti sjajan način da im pokažete pozitivne strane gejminga i da razbistrite predrasude o ovoj aktivnosti.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!