Partizan polaže veru u mlade nade

by | Jul 11, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Nakon višenedeljnih spekulacija Partizan Esports je konačno predstavio svoj novi Counter Strike sastav, a za razliku od prethodnog, ovog puta polažu veru u mlade nade regionalne scene!

Mnogi su se nadali da će Partizan ponovo pokupiti najvzuvčnija imena sa Balkana, ali ovoga puta su krenuli u drugom pravcu, pa ćemo u crno-belom dresu gledati neke nove momke! Za srpski tim nastupaće Andrej ”Leo” Nikolovski, Nikola ”riil3” Ristić, Milutin ”Consume” Jovanović, Lazar ”baxter” Stojković i Xaver ”Xavi” Hebok.

”Sastavili smo postavu punu potencijala za koji verujemo da će sijati na svetskoj sceni godinama koje dolaze. Naš cilj nije samo da se takmičimo na najvišem nivou danas, već i da izgradimo čvrste temelje za uspeh u budućnosti. Sa fokusom na razvoj i unapređenje, radujemo se što ćemo videti da ovaj tim raste i napreduje u narednim sezonama. Dobrodošli nazad u Partizan Esports, jer krećemo u još jedno uzbudljivo poglavlje naše istorije”, objavio je klub u zvaničnom saopštenju.

Većina momaka se proslavilo igrajući na regionalnim turnirima, među kojima se nalaze i naš Frost i Blaze CupRiil3 je igrao za Srbiju na studentskom takmičenju 2022. godine, kada su se vratili sa zlatnom medaljom. Consuma smo gledali u dresu crnogorske reprezentacije na IESF šampionatima, dok su Xavi i Leo nama najpoznatiji po svojim nastupima za Marten.

Partizan i Crvena Zvezda u esportu

Crvena zvezda i Partizan su klubovi koji su ušli u esport. Oba kluba su prepoznala potencijal i popularnost esporta i odlučila su da se uključe u tu industriju. Crvena zvezda je prvi srpski fudbalski klub koji je osnovao esport sekciju, dok je Partizan kasnije takođe formirao svoju esport ekipu.

Crvena zvezda Esports se fokusira na igre poput League of Legends, FIFA i Counter-Strike: Global Offensive. Imaju profesionalne esport timove koji se takmiče na regionalnim i međunarodnim turnirima.

Partizan Esports takođe ima svoje ekipe koje se takmiče u popularnim igrama kao što su League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA i Fortnite.

Ulazak Crvene zvezde i Partizana u esport svakako je doprineo rastu i razvoju esport scene u Srbiji, a ovi klubovi su postali prepoznatljivi i van tradicionalnih sportskih disciplina.

Uključivanje Crvene zvezde i Partizana u esport predstavlja značajan korak ka prihvatanju esporta kao legitimne sportske discipline. Ova dva kluba imaju bogatu sportsku istoriju i veliku navijačku bazu. Njihovo interesovanje za esport pomoglo u popularizaciji ove forme takmičenja među širim masama.

Značaj esporta u Srbiji

Osim formiranja esport ekipa, Crvena zvezda i Partizan su takođe uložili u infrastrukturu i opremu kako bi pružili podršku svojim igračima. Izgradili su specijalizovane prostorije za trening i takmičenja, opremljene vrhunskom tehnologijom, kako bi omogućili svojim igračima da postignu najbolje rezultate.

Klubovi su takođe aktivni u promovisanju esporta putem društvenih mreža, događaja i saradnje sa drugim organizacijama. Organizuju turnire, putovanja i susrete sa navijačima kako bi stvorili zajedničku platformu između tradicionalnih sportskih aktivnosti i esporta.

Ovaj korak Crvene zvezde i Partizana takođe otvara vrata za dalji razvoj esporta u Srbiji. Mladi igrači i ljubitelji esporta sada imaju priliku da se pridruže profesionalnim ekipama i stvore karijeru u ovoj industriji. Takođe se otvara prostor za sponzorstva, medijsku pokrivenost i komercijalne mogućnosti koje mogu doprineti razvoju esport ekosistema u zemlji.

Ukratko, ulazak Crvene zvezde i Partizana u esport označava prepoznavanje esporta kao ozbiljne sportske discipline i pruža mogućnosti za razvoj i rast esport scene u Srbiji.

Uspeh Crvene Zvezde i Partizana

Crvena Zvezda:

  • LoL: 2 × EBL
  • NBA2K: 1 × EU
  • 5x EBL drugo mesto

Partizan:

  • Treće mesto Esports Balkan League Pro-Am 2022
  • 1x EBL CHAMPIONS

Da li ste zadovoljni postavom, ili ste ipak očekivali nesto više?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o esportu.