Potencijal naših CSGO igrača – Prvi deo

by | Jul 12, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Petar ”zecco” Živanović

Photo: HLTV.org

Jedan od najtalentovanijih Counter Strike igrača sa ovih prostora, Petar ”zecco” Živanović, potpisao je za Sprout Academy, ekipu koju će kao trener predvoditi još jedno poznato ime sa domaće scene, Mihajlo ”Feed” Petrović.

Samo jedan dan nakon što su formirali svoju novu CSGO postavu, Sprout je spremio još jedno iznenađenje za sve svoje fanove. Predstavili su svoj prvi akademski projekat – Sprout Academy. Akademija koja će okupiti nekoliko vrhunskih talenata sa ciljem da im pruži najbolje moguće okruženje za napredak. Na čelu ovog projekta se nalaze trener prvog tima, Deni ”BERRY” Kruger i Feed, koji je ranije radio sa ekipama kao što su Entropiq, Coalesce, 4glory i Partizan!

Oni su za svoj projekat odabrali pet mladih i talentovanih momaka, među kojima se nalazi i sedamnaestogodišnji zecco. Ovaj momak je dobro poznat svima na domaćoj sceni, a sada je dobio svoju priliku da se dokaže i u jednom internacionalnom timu.

Do sada je pokazao da poseduje veliki talenat, a ovo može biti idealno okruženje da dostigne svoj potencijal. Radiće se ljudima koji imaju iskustva na najvišem nivou i biće zanimljivo videti ga u akciji kada Sprout Academy krene da se takmiči.

Vladan ‘Kind0’ Mandic

Photo: HLTV.org

Vladana najviše znate po izlaganju za ekipu iNation, i igri za našu reprezentaciju na IeSF šampionatima. Igrač je već duže vreme ključni igrač u ekipi Ination, zbog čega je prepoznat u CSGO zajednici. Njegova impresivna veština pucanja ga ističe, a istovremeno je izuzetno koristan za tim kada god zatreba. Bez obzira na poziciju koju igra, on se sjajno prilagođava i pokazuje izuzetnu sposobnost da se snalazi u svim situacijama.

Vladan je rođen 14. Januara 2002. što ga čini jednom od mladih nada naše CSGO scene.

Najveći uspesi su mu sigurno osvojene titule na takmičenjima Kuvo OneTap Winter 2022, Esport Adria Prvenstvo 2022, Telekom eSports Championship Season 1, Wandercon 2023.

Kind0 je trenutno 11. rangirani igrač u našoj zemlji na FACEIT platformi.

Mihajlo “miksozzz” Simić

Photo: RUR

Mihajlo je jedan od igrača koji je svoje ime izgradio igrajući sa snajperom. Trenutno je jedan od najboljih igrača na toj poziciji u celom regionu. Ono što ga izdvaja od drugih je eksplozivnost i hrabrost da izađe na svaki duel, što ponekad može da ga košta jer nekada to pređe u obračun sa protivničkim igračem. Dobro se snalazi i sa ostalim puškama, ali moramo napomenuti da od svog ranog doba je odabrao svoje oružije. Igrom podseća na KennyS iz ere kada je bio jedan od najboljih AWP igrača na svetu.

Mihajlo iza sebe ima već puno LAN turnira gde je uglavnom osvajao jedno od TOP3 mesta. Ono gde ga pratioci SESE saveza znaju jeste njegovo učešće na turniru u Ukrajini, Kijevu 2021. godine. On je uspeo da sa našom reprezentacijom osvoji 3. mesto na internacionalnom turniru, koji je bio njegov prvi internacionalni LAN event.

Ono što mu ide kao vetar u leđa jesu njegove godine.

Ovde možete videti jedan od njegovih boljih potenza iz prethodnog perioda.

Luka “c0llins” Živanović

Photo: Hltv.org

Ubedljivo naš najbolji igrač prethodnih par godina na sceni. Luka dolazi iz Valjeva i svoje ime je izgradio još od prelaska sa 1.6 na CSGO. Jedan od igrača naših koji je duži niz godina bio Top3 u Srbiji na FACEIT leaderboardu.

Najviše uspeha je imao igrajući za timove 4glory i Partizan esports.

Neki od uspeha našeg najboljeg igrača su prvo mesto na turnirima:

  • Esport Adria Prvenstvo Season 5,
  • Kuvo OneTap Fall 2021, 2022,
  • Esport Adria Prvenstvo 2022,
  • Telekom eSports Championship Season 2,
  • RUR Blaze Cup 2023

A što se tiče HLTV statistike, može se uporediti sa nekim svetskim igračima po svim algoritmima.

I dalje nam je pravo čudo da c0llins nije prešao u neku ozbiljniju internacionalnu organizaciju prethodnih par godina. On to pravo uvažava i bilo bi nam jako drago da ga vidimo u nekom od Top Tier timova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o esportu.