iNation se rastao sa Choivom i VLDN-om

by | Jul 10, 2023 | Esports, IeSF, Video igre, YouTube | 0 comments

Nakon dve godine saradnje Ivan ”choiv” Živković i Vladan ”VLDN” Radević više neće nastupati za iNation, potvrdila je organizacija na svojim socijalnim mrežama!

Ubrzo nakon plasmana na RMR, najbolja srpska ekipa rastala se sa svojim AWP igračem, Filipom ”DEPRESHN” Jarkićem, zbog čega možemo reći da su već nekoliko meseci u potrazi za igračem. Do nedavno to mesto je popunjavao Jane ”aidKiT” Apostoloski, ali nikada nije potpisao ugovor sa organizacijom. Zbog te činjenice smo očekivali da će iNation konačno dovesti stalnog AWP igrača.

Ipak, sinoćna vest nas je iznenadila. Tim su napustili Choiv i VLDN. Iako u poslednjim mesecima nisu pružali formu sa početka godine, njih dvojica i dalje važe za neke od najboljih igrača sa ovih prostora.

Naši reprezentativci će ostati i dalje članovi našeg tima za predstojeći svetski šampionat. Oni su kao stara postava prvo osvojili nacionalne kvalifikacije, da bi potom uspeh ostvarili i na regionalnim kvalifikacijama.

Podsetićemo da je ovoj organizaciji ovo već treći uzastopni uspeh na nacionalnim kvalifikacijama. iNation je bio u kontinuitetu naš predstavnik na svetskim šampionatima u Izraelu, Indonezij i sada u Rumuniji.

iNation davne 2016. na IeSF-u

iNation ekipa pokazuje nije za džabe bila najbolja ekipa još od davnih dana kada su predstavljali naš tim na IeSF-u. 2016. godine su momci iz ekipe iNation bili šampioni Srbije jer su u KGB igraonici na nacionalnim kvalifikacijama osigurali put u Indoneziju.

Završni turnir je održan u prostorijama beogradske igraonice KGB. Koplja su ukrstile ekipe Ination, Team Faithin, Game Pub i Team1231. Ceo događaj je prenošen uživo na Azbu kanalu e-Fraga. U prvom polufinalu koplja su ukrstili Team Faithin i Game Pub, gde je Game Pub odneo pobedu od 2-0. Oni su tada čekali protivnika u finalu, boljeg iz partije između iNation i TEAM1231. Ination je pobedom postao drugi finalista, pa je tako otišao na megdan Game Pubu u borbi za 80 000 dinara i put u Indoneziju. Finali meč se igrao na 3 dobijene, i rezultatom 3-0 iNation je uzeo titulu pobednika srpske CG:GO lige. Tako je postao nezvanični šampion Srbije i naš predstavnik na International eSport Federation šampionatu, koje se održao početkom oktobra u Indoneziji.

Još uvek nam nije poznato kakvi su planovi organizacije, ali je evidentno da ćemo u narednom periodu gledati neki potpuno novi iNation. Jedina dva preostala člana u timu su Nikola ”Dragon” Bošković i Vladan ”skipper” Mandić.

Koga bi voleli da vidite u dresu iNationa?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o esportu.