Osamnaestogodišnjak prodao CS:GO nož po ceni od $169.000

by | Jul 13, 2023 | Esports, Gejming | 0 comments

CS:GO noževi postali su izuzetno skupoceni tokom godina, a mnogi skinovi danas vrede hiljade dolara. Igrom slučaja, jednog novajliju u igri je ovih dana poslužila sreća samo dva dana nakon otvaranja svog prvog kovčega, jer je uspeo da otvori nož vredan $169.000!

Zbog izuzetne retkosti, određeni skinovi u CS:GO postali su izuzetno poželjni i vredni kolekcionarima. Mnogi od njih vrede hiljade dolara, ali najvredniji od svih je bez sumnje “Blue Gem” – Karambit Case Hardened skin za nož, čija je procenjena vrednost preko 150.000 dolara. Ovaj skin je jedan od samo 12 takvih u celom svetu, što može objasniti ogroman iznos novca koji se za njega plaća, a mladi početnik je bio taj koji je izvukao ovaj poželjni nož.

Još bolje, ovaj 18-godišnji igrač koji je dobio izuzetno retki nož imao je samo nekoliko desetina sati provedenih u igri, za razliku od kolekcionara Counter-Strike skinova koji su proveli hiljade sati tražeći retke plenove.

Ohnepixel Raw, popularni CS:GO strimer i ekspert za skinove, razgovarao je sa srećnim novajlijom. On je izjavio da je “velika” suma novca za njega. “Nisam bio iz imućne porodice”, rekao je srećni igrač, “200.000 dolara… pomoći će mojim roditeljima.”

Gotovo da nije postojala šansa da se ova retka sreća dogodi, jer je otkrio da je nedavno prešao iz VALROANT-a. U stvari, počeo je otvarati kovčege sa svojim prijateljem “dva dana” pre nego što je osvojio vredni Karambit skin. To je praktično kao da osvojite na lutriji iz prvog pokušaja.

Dugogodišnji igrači Counter-Strike-a ne treba da budu tužni, bez obzira na to da li su osvojili ili izgubili CSGO kutije. Jer je najavljeno da će ove godine biti objavljen nastavak ove omiljene pucačine. Counter-Strike 2 trebao bi biti objavljen ovog leta, a igra će na sreću preneti sve vaše retke kozmetičke predmete i opremu iz Global Offensive-a.

Interesantna pojava CSGO skinova i njihova namena

Interesantni skinovi u CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) su popularni među igračima zbog njihovog vizualnog dizajna i retkosti. Ovi skinovi mogu biti prilagođeni za različite vrste oružja, uključujući puške, pištolje i noževe.

Vrednost skinova u CS:GO može značajno varirati, zavisn od retkosti, popularnosti i potražnji. Najskuplji skinovi obično su retki ili ograničenog izdanja, što ih čini posebno vrednim. Među najskupljim skinovima u istoriji CS:GO-a nalaze se “Dragon Lore” za pušku AWP i “Medusa” takođe za AWP. Cene ovih skinova mogu doseći nekoliko hiljada dolara ili čak više.

Kada je u pitanju noževi, neki od najvrednijih skinova noževa u CS:GO-u uključuju:

“Karambit | Lore” – Ovaj skin je poznat po svom prepoznatljivom dizajnu sa ilustracijom zmaja. Smatra se jednim od najskupljih i najtraženijih skinova noževa u igri.

“M9 Bayonet | Crimson Web” – Ovaj skin ima crvenu mrežastu šaru i često se smatra jednim od najvrednijih skinova noževa u CS:GO-u.

“Butterfly Knife | Fade” – Ovaj skin karakteriše prelaz boja od tamnih do svetlijih nijansi i vrlo je popularan među igračima.

“Bayonet | Marble Fade” – Ovaj skin ima prelaz boja koji podseća na mramor, a njegova vrednost može biti prilično visoka.

“Flip Knife | Doppler” – Skinovi noževa sa “Doppler” uzorkom imaju prelaz boja i vrlo su popularni među kolekcionarima i igračima.

Važno je napomenuti da se vrednost skinova može menjati tokom vremena zbog fluktuacija na tržištu, promena u potražnji i drugih faktora.

Od pre nekoliko godina ubačene su rukavice i skinovi agenata u igru. Igrači su podržali ovo jer vole da mogu da imaju neke promene u igri od kojih oni zavise. Igrači mogu potencijalno dosta da zarade u ovoj igri, čak iako nisu uložili uopšte novac u nju. Dovoljno je da igrate igru, i sistem nagrađivanja će vam dodeliti skinove tokom vremena. Ono što može da se upravo desi je ono što se desilo ovom igraču – da dobijete unikatan skin koji može da vam promeni život.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.