KAKO OKOLINA UTIČE NA NAŠU ŽELJU: Ovo su neki od faktora koji oblikuju naše interesovanje za gejmingom!

by | Apr 21, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Okolina u kojoj odrastamo i živimo može imati značajan uticaj na naše interesovanje i želju da postanemo gejmeri. Neki od faktora okoline koji mogu uticati na ovu želju su:

  1. Uticaj vršnjaka: Vršnjaci mogu imati veliki uticaj na nas i naša interesovanja. Ako su naši prijatelji gejmeri, to može povećati našu želju da postanemo deo te zajednice.
  2. Porodični uticaj: Naše porodice mogu imati značajan uticaj na naše interesovanje za gejming. Ako su članovi naše porodice gejmeri ili su nam dozvolili da igramo video igre kao deca, to može podstaći našu želju da postanemo igrači koji se porfesionalno bave igranjem video igrica.
  3. Dostupnost igara: Dostupnost igara u našoj okolini može uticati na našu želju da postanemo gejmeri. Ako su video igre lako dostupne i popularne u našem okruženju, to može povećati našu želju da ih igramo.
  4. Kulturni uticaji: Kulturni uticaji mogu igrati veliku ulogu u našem interesovanju za gejming. Ako je gejming popularan deo kulture u našem okruženju, to može podstaći našu želju da postanemo deo te zajednice.
  5. Tehnološki razvoj: Tehnološki razvoj igra veliku ulogu u popularnosti gejminga. Ako su najnovije igre i konzole lako dostupne u našem okruženju, to može povećati našu želju da se pridružimo ovoj zajednici.

Svi ovi faktori mogu imati značajan uticaj na našu želju da postanemo gejmeri. Međutim, važno je naglasiti da je gejming aktivnost koja ima i pozitivne i negativne strane. Pre nego što se odlučimo da postanemo gejmeri, važno je da budemo svesni rizika kao što su zavisnost od igara, fizička neaktivnost i drugi negativni uticaji. Sa pravim balansom i svesti o ovim izazovima, gejming može biti zabavna i pozitivna aktivnost koja nam pruža priliku za opuštanje i druženje sa drugim igračima.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK I INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!