GEF promenio pravilo! Roksa i Homeboy će ipak morati da se dokažu na regionalnim kvalifikacijama

by | Sep 19, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Naši eFootball i Street Fighter predstavnici su na prošlogodišnji Global Esports Games šampionat prošli direktno.

Kao šampioni nacionalnih kvalifikacija, Marko ”Roksa” Roksić i Filip ”Homeboy” Savić su prvobitno trebali da dobiju direktan plasman za Global Esports Games šampionat u organizaciji Globalne Esports Federacije (GEF), koji će se ove godine održati u Rijadu. Međutim, naši reprezentativci će ove godine za plasman ipak prvo morati da igraju na regionalnim kvalifikacijama.

eFootball (8 slotova)

Naš predstavnik Roksa će se takmičiti od 30. septembra do 1. oktobra na evropskim kvalifikacijama. Mečevi će se oba dana igrati od 16:00 časova do 2:00 posle ponoći. Po završetku kvalifikacija, osam najboljih igrača iz Evrope će se plasirati za Global Esports Games šampionat u Rijadu.

Osim Srbije, na evropskim kvalifikacijama će se takmičiti još nekoliko država sa Balkana: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Albanija.

Street Fighter (5 slotova)

Naš predstavnik Homeboy će se takmičiti od 7. do 8. oktobra na evropskim kvalifikacijama. Mečevi će se oba dana igrati od 14:00 časova do ponoći. o završetku kvalifikacija, pet najboljih igrača iz Evrope će se plasirati za Global Esports Games šampionat u Rijadu.

Osim Srbije, na evropskim kvalifikacijama će se takmičiti još nekoliko država sa Balkana: Crna Gora i Albanija.

homeboy is trying to give his best


Srpska PUBG MOBILE reprezentacija je već obezbedila plasman za turnir, a naši dotaši nastupaju ovog vikenda. Naša Dota 2 ekipa kreće u akciju u subotu, 16. septembra. Evo kada, i protiv koga ćemo se takmičiti:

16.09.

  • 17:00: Srbija vs. Švedska
  • 19:00: Srbija vs. Crna Gora

17.09.

  • 17:00: Srbija vs. Letonija
  • 19:00: Srbija vs. Moldavija

Ovogodišnji Global Esports Games šampionat će se održati od 11. do 16. decembra u Rijadu.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.