Na korak od Global Esports Games šampionata u Rijadu: Srpska Dota 2 reprezentacija nepobeđena u grupnoj fazi kvalifikacija

by | Sep 18, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Naši dotaši odlučujući meč igraju protiv reprezentacije Turske, u subotu 23. septembra u 17:00 časova.

U toku su regionalne Dota 2 kvalifikacije za svetski Global Esports Games šampionat u Rijadu. Tokom vikenda za nama odigrala se grupna faza, kao i prva runda plejofa, gde se Srbija dokazala kao ubedljivo najbolja ekipa.

Naši momci su se takmičili u grupi sa Slovačkom, Ukrajinom i Litvanijom. Imali smo malu olakšicu na samom početku kvalifikacija u subotu, pošto je Slovačka reprezentacija predala prvi meč.

Nakon ove ”besplatne pobede” smo odigrali prvi pravi meč protiv reprezentacije Ukrajine. Naši momci su bili vrlo ubedljivi u ovom duelu, pošto su upisali još jednu pobedu sa rezultatom 2-0. Dominacija se nastavila i u poslednjem meču grupne faze protiv Litvanije, koju smo takođe pobedili sa rezultatom 2-0, kao i u prvoj rundi plejofa, gde smo savladali Švedsku. Kao i prethodne, i ovaj meč smo odigrali bez i jedne greške.

U subotu, 23. septembra u 17:00 časova nas čeka meč sa Turskom, koji će odlučiti koja ekipa će se plasirati za ovogodišnji Global Esports Games šampionat. Ako ovaj duel pođe po zlu, i dalje imamo još jednu šansu – ako pobedimo u lower bracket meču, i dalje idemo u Rijad!

Srpska PUBG MOBILE reprezentacija je već obezbedila plasman za turnir.

Trenutno stanje na tabeli Screenshot: Liquipedia

Odlična priprema našeg tima

Ove godine naša Dota2 ekipa ruši sve pred sobom. Ovoga puta moramo pohvaliti igrača i kapitena naše reprezetacije LeBrona koji je konačno spojio naše trenutno najbolje igrače. Od prvog minuta smo videli slogu i timski tuh, koji su igrači u pređašnjim možda najviše kuburili. Znajući naše igrače uvek možemo očekivati izvanredno visok nivo talenta i forme, ali jednostvno sloga je ono što nikad nije krasilo našu zemlju.

Iako su Ukrajinci bili favoriti naša zemlja je napravila ogroman uspeh u grupnoj fazi koji je bio pomalo neočekivan. Ali kao što smo rekli, sprema našeg tima je bila na izvanrednom nivou.

Naši protivnici Turci, su u dva meča uništili ekipu Izraela i poslali je u donji deo bracketa. Ono što je dobro, jeste što možemo da izvučemo sve loše stvari do našeg sledećeg meča i pripremimo se za odlučujući meč za Turskom.

Ovogodišnji Global Esports Games šampionat će se održati od 11. do 16. decembra u Rijadu.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.