Ocene igrača u igri EA FC 24: Lionel Mesi gubi prvo mesto, Cristiano Ronaldo nije među Top 24

by | Sep 12, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Prvi put od 2007. godine, ni Lionel Mesi ni Cristiano Ronaldo neće biti najbolje ocenjeni igrač u EA Sports-ovoj fudbalskoj igri. Kao što smo već imali priluku da vidimo ova igra se neće zvati FIFA po prvi put već – EA FC 24

EA Sports je objavio ocene najboljih 24 igrača za najnovije izdanje svoje svetski poznate fudbalske franšize EA FC 24 (ranije poznate kao EA Sports FIFA), i Kevin De Brujne, Erling Haland, Kilijan Mbape i Aleksija Putelas dele najvišu ocenu u igri sa ukupnom ocenom od 91. Mesi ima ukupnu ocenu od 90, što je smanjenje od jednog poena u odnosu na njegovu ocenu u igri EA Sports FIFA 23. Ronaldo se nije našao među prvih 24 igrača.

Mesi je imao ocenu od najmanje 90 ukupno od FIFA 09. Drugi igrači sa ocenom od 90 ukupno u FC 24 uključuju Aitanu Bonmati, Sam Ker, Roberta Levandovskog, Karima Benzemu, Karolin Greham Hansen, Harija Kejna i Tiboa Kurtoa. Mesi je osvojio Zlatnu loptu na Svetskom prvenstvu 2022. godine, dok je Bonmati osvojila Zlatnu loptu na Svetskom prvenstvu 2023. godine.

Ocena Ronalda još uvek nije zvanično objavljena, ali njegova ocena će sigurno biti niža od 89. To će označiti prvi put od FIFA 07 da Ronaldo ima ocenu nižu od 90. Ronaldo, koji ima 38 godina, imao je ukupnu ocenu od 90 u FIFA 23, što je smanjenje od jednog poena u odnosu na FIFA 22. Već su procurele neke informacije gde će Ronaldo imati ocenu od 86, što ne možemo da poverujemo jer je u odličnoj sezoni i formi.

Tvornici iz EA Sports kompanije već duži niz godina favoriziju Mesija naspram Ronalda. Sve ovo je razlog što se prethodnih godina vodi velika borba među velikanima za licence profi liga, igrača i klubova.

Nikad ne prestajući spor oko licenci između eFootballa i FIFA-e EA Sports i Konamija

Dok je spor oko licenci u nekim zemljama već rešen, u Italiji se čini da je još potpuno otvoren. U poslednjim nedeljama, ove dve gejming kompanije čine sve što mogu kako bi obezbedile što više timova. Ako je FIFA uspela da vrati Juventus, koji je bio odsutan iz EA Sports-ove igre više od četiri godine, Konami, s druge strane, uspeo je da dobije Monzu, pravu uzlaznu zvezdu Serije A koja trenutno iznenađuje sve svojim potezima na tržištu. Međutim, Konami je, nakon prošlogodišnjeg delimičnog neuspeha, pokušao da ode korak dalje od svojih dobro poznatih konkurenata. Počevši od ove sezone, eFootball će ne samo dobiti licence, već je takođe kupio prava na imenovanje trening centara Napolija i AC Milana, kao i pojavljivanje na trening opremi ova dva pomenuta kluba.

Barselona i bitka oko prestiža

Barça je bio jedini klub u LaLigi s licencom za ekskluzivno korišćenje u igri Konami eFootball, što je omogućilo da njegovi konkurenti – video igra FIFA – nemaju licencu za korišćenje, na primer, stadiona Spotify Camp Nou. Kao rezultat toga, u FIFA-i, stadion se pojavljivao s generičkim dizajnom i imenom, što je činilo iskustvo igranja nešto “gorčim” ukusom.

Video igra eFootball tražila bi da zadrži licencu za Barselonin tim, jer je to jedan od njihovih zaštitnih znakova, zajedno s Bayern Munich, AC Milan, Inter Milan, Manchester United i Arsenalom. Pored toga, poseduju i licence za još 23 kluba. Gubitak španskog kluba u korist svog velikog konkurenta, EA Sports FC, bio bi težak udarac na tržištu video igara za azijsku korporaciju.

S druge strane, Electronic Arts bi po svaku cenu želeo da ima FC Barcelona u svojoj listi licenci, koja uključuje više od 19.000 igrača s potpunim licencama, 700 timova i 30 liga. Žele da klub postane jedno od vidljivih lica u svom procesu “rebrandinga”, pošto su prestali koristiti naziv FIFA i sada se zovu EA Sports FC. Dodavanje Barceloninog tima bio bi veliki korak da započnu snažno u ovom procesu.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.