Uprkos debaklu u Riotu, Arcane sezona 2 i dalje izlazi u novembru

by | Jan 24, 2024 | Eventovi, Gejming, IT, Video igre | 0 comments

Barem jedna dobra vest.

Riot Games je danas zvanično izjavio da se datum izlaska druge sezone hit Netflix serije Arcane neće menjati zbog masivnog broja otkaza u firmi. To znači da ćemo u novembru konačno saznati sudbinu Piltovera, Jinx, Vi, kao i da li će (spoiler) Vander zaista postati Warwick.

Danas smo saznali da je Riot otpustio preko 500 zaposlenih, što je otprilike 10% na nivou cele kompanije. Zbog toga su mnogi trenutni i budući projekti oštećeni. A neki ili u potpunosti ugašeni, uključujući Riot Forge i tim koji stoji iza kartaške igre Legends of Runeterra. Potpuni fokus kompanije će sada pasti na njihove najveće i najpopularnije igre, uključujući League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics i Wild Rift.

Pošto Riot zna šta fanove najviše zanima, u svom šokantnom obaveštenju je istakao da ova debakl neće uticati na dalju produkciju druge Arcane sezone. Zbog toga pretpostavljamo da je francuski studio Fortiche, koji radi na prelepoj animaciji u Arcane-u, u ovom slučaju ostao na okupu.

Arcane je bila jedna od najiščekivanijih serija 2021. godine, a kada je konačno objavljena, postala je hit senzacija kako među ljubiteljima video igara, tako i među ljubiteljima dobrih TV serija. Arcane je očarao svoje gledaoce, a nezaboravni likovi su osvojili srca istih na više načina. Animacija i muzika su dočarali kompletan svet na način na kakav samo Riot zna to da uradi. Jedva čekamo drugu sezonu!

Za sve one koji nisu čuli o Arcane TV seriji

“Arcane” je Netflix animirana serija bazirana na popularnoj online igri “League of Legends” (LoL), koju je razvila i izdala kompanija Riot Games. Serija je debitirala 6. novembra 2021. godine, a sastoji se od devet epizoda. Napomena: Informacije o seriji koje pružam mogu biti zastarele, pa je preporučljivo proveriti najnovije izvore za ažurirane informacije.

Evo nekoliko ključnih tačaka o seriji “Arcane”:

Zemlja porekla i radnja:

“Arcane” se dešava u Piltoveru i Zaun-u, dva suprotna grada smeštena u svetu League of Legends. Piltover je tehnološki napredan i bogat, dok je Zaun industrijski i siromašan.

Glavni likovi:

Serija prati dve sestre, Vi i Jinx (poznate i kao Powder), koje su odrasle u siromašnom delu Zauna. Njihova priča prati njihovo odrastanje i različite puteve koje su izabrale.

Tema i ton:

“Arcane” se bavi temama kao što su porodični odnosi, prijateljstvo, borba između dobra i zla, i posledice tehnološkog napretka. Takođe, serija ima tamniji i ozbiljniji ton u poređenju s tipičnim animiranim serijama.

Priznanja i pohvale:

Serija je dobila pohvale za visokokvalitetnu animaciju, složen zaplet, raznolike likove i emotivnu dubinu. Fanovi LoL igre takođe su bili zadovoljni kako je serija tretirala univerzum igre.

Produkcija:

Riot Games i Fortiche Productions radili su na produkciji serije. Riot Games je posebno bio fokusiran na očuvanje autentičnosti i kvaliteta u prenošenju sveta League of Legends u animirani format.

“Arcane” je privukao pažnju kako fanova League of Legends igre, tako i onih koji nisu upoznati sa igrom, zbog svoje upečatljive priče i izuzetne produkcije. Ako volite animirane serije sa složenim zapletom, “Arcane” bi mogao biti odličan izbor za gledanje.