TIm Šurim Prasad izdominirao Dota 2 kvalifikacije – Sledeća stanica, IeSF prvenstvo!

by | Aug 16, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Momci iz ekipe Šurim Prasad su nas potpuno zasenili svojom fantastičnom igrom, savladavši najveće favorite i plasiravši se na regionalne Dota 2 kvalifikacije za svetsko IeSF prvenstvo. Čestitamo!

U nedelju, 15. avgusta ste imali priliku da gledate odlučujući okršaj 3 najbolje srpske Dota 2 ekipe, koje su prvo morale da prođu kroz 2 runde kvalifikacija. Mečevi su bili napetiji nego ikada, ali na kraju ipak može biti samo jedan pobednik.

Tim Srbija

 1. Aleksandar ”Alex” Diklić
 2. Mihajlo ”MikSa” Jovanović
 3. Srđan ”SAMOSES” Krstić
 4. Igor ”RAPtiLe” Radičević
 5. Aleksandar “ZoGraF” Makarić

Šurim Prasad

 1. Petar ”mali burgos” Milenković
 2. Kosta ”miniorc00” Stankovski
 3. Danilo ”BoSs.Xstyle” Mulc
 4. Mihajlo ”Mangup” Tripković
 5. Stevan ”fonqu” Đurović

Level UP

 1. Ivan “Ignitables” Spasić
 2. Duško ”BoraNija” Boranijašević
 3. Nenad ”grizine” Lukić
 4. Nikola ”Nikolica” Mihajlović
 5. Viktor ”Buktop” Knežević

Finale se odigralo u round robin formatu, gde je svaka ekipa međusobno igrala BO2 mečeve.

dota2-iesf-final-2021
Foto: SESE

Šurim Prasad su odmah krenuli u okršaj sa favoritima kvalifikacija, Tim Srbija. Možemo reći da su Prasići pokazali neverovatan timski rad i fenomenalnu strategiju, ali i egzekuciju iste. Odigrali su fantastičnu igru, savladavši Srbiju sa rezultatom 2:0.

Srbija je zatim započela duel sa našom ekipom Level UP, za koju nastupaju poznati igrači internacionalne Dota 2 scene, kao što je Duško ”BoraNija” Boranijašević. Level UP je pokazao zašto je na vrhu srpske Dote, a momcima iz Tima Srbija nažalost nimalo nije bio dan, jer su završili takmičenje sa još jednim 0:2 porazom.

Tako su se u velikom finalu sastali Šurim Prasad i Level UP. Ovo je bio jedan od najkvalitetnijih duela u istoriji nacionalnih kvalifikacija, i definitivno smo uživali. Do samog kraja nismo znali koji tim će da uzme titulu, ali je Šurim Prasad ipak pokazao da je bolja ekipa. Tako su postali šampioni nacionalnih Dota 2 kvalifikacija, i plasirali se u dalju fazu svetskog IeSF šampionata.

Nažalost, zbog pandemije virusa Covid-19, prethodne godine nismo imali prilike uživo da gledamo naše momke kako se takmiče, pošto se turnir odigrao online na regionalnom nivou. Srbija je na tom turniru završila na fantastičnom drugom mestu.

RUR bi želeo da se zahvali takmičarima i čestita momcima iz ekipe Šurim Prasad na uspešnoj završnici. Ostalo je još samo da im poželimo sreću na predstojećim regionalnim Dota 2 kvalifikacijama, koje će se održati u septembru. Pratite RUR za dalje vesti o IeSF šampionatu.

Ako ste propustili finale, snimak pogledajte OVDE.