Nikola ”Void” Đurović: ”Grupa mi je nezgodna, ali daću sve od sebe!”

by | Aug 26, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Intervju, Video igre | 0 comments

Naš Tekken 7 predstavnik ”Void” otvara grupnu fazu IeSF šampionata!

Sinoć je zvanično otvoren 15. svetski esports šampionat, koji je okupio esportiste i delegate iz preko 100 zemalja sveta. Organizatori su nam pripremili pravi spektakl i ludu zabavu na ceremoniji otvaranja, ali sada je došlo vreme da počne borba za titulu šampiona i nagradni fond od pola miliona dolara!

Prvog dana prvenstva ćemo najviše pratiti Tekken 7, dok će se u poslepodnevnim časovima igrati i CS:GO i eFootball.

Uz eFootball, Tekken 7 ima najveći broj takmičara – preko 90! Na 15. svetskom prvenstvu, Srbiju će predstavljati jedan od najboljih Tekken boraca sa naših prostora – Nikola ”Void” Đurović. Upravo Nikola otvara grupnu fazu IeSF šampionata u 10:00 časova, kada će odmeriti snage sa igračem iz Mauricijusa. Potom mu u 11:40 i 12:20 slede dueli sa Izraelom i Japanom.

”Ovo mi je prvi IeSF šampionat i mogu da kažem da sam oduševljen. Atmosfera je stvarno sjajna i drago mi je što sam dobio priliku da upoznam toliko internacionalnih igrača, i naravno da se takmičim za svoju zemlju”, rekao je Nikola.

”Void” napada Izraelskog igraca i osvaja prvu rundu
Foto: SESE

Teška grupa za našeg Nikolu

Nikola će se takmičiti u grupi F, zajedno sa reprezentacijama Izraela, Japana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Venecuele i Mauricijusa. Ako ste iole upoznati sa profesionalnom Tekken 7 scenom, jasno vam je da nismo imali nimalo sreće.

”Grupa je poprilično teška. Ima tu dosta odličnih igrača – Japan je oduvek bila vrlo snažna država što se Tekkena tiče, a Izrael i UAE su takođe izvanredni. Ovo je takođe prvi put da se susrećem sa ovim igračima, tako da će biti vrlo interesantno na bini. Jasno je da je grupa teška, ali daću sve od sebe”, kaže Nikola.

I pored toga, Nikola je samouveren da će uspeti da savlada svog prvog protivnika, predstavnika Mauricijusa.

”Mislim da imam dobre šanse. Juče sam istraživao neke njegove mečeve. Definitivno nije za zanemariti ali mi se sviđaju moje šanse”, zaključuje Nikola.

Loš početak za Srbiju na svetskom IeSF šampionatu

Da li će Void uspeti da napravi preokret?

Grupnu fazu turnira otvorio je niko drugi do naš Tekken 7 reprezentativac, Nikola ”Void” Đurović. Nikola se takmiči u grupi F, zajedno sa reprezentacijama Izraela, Japana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Venecuele i Mauricijusa.

Void se u startu našao u vrlo nezahvalnoj situaciji, pošto je zapao u možda čak i najtežu grupu na celom turniru. Izrael i UAE imaju vrhunske igrače, ali kako kaže Nikola lično, Japan već godinama važi za jednu od najjačih zemalja kada je Tekken u pitanju.

Void je prvo odmerio snage sa igračem iz Mauricijusa. Ovaj duel je bio izuzetno izjednačen, ali se Nikolin protivnik na kraju ipak pokazao kao bolji igrač. Potom su uledili mečevi sa Izraelom i Japanom, koji su se završili sa identičnim rezultatom, 0-2.

Sa tri poraza u grupi, Nikola će sada morati da odigra besprekorno protiv njegova preostala dva protivnika, igrača iz Venecuele i UAE, sutradan u 10:00 i 11:20 časova.

Pored Srbije, na Tekken 7 turniru na svetskom prvenstvu će se takmičiti i mnoge druge zemlje iz regiona – Makedonija, Hrvatska, Bugarska, Mađarska, Rumunija i Albanija.

Nova šansa za nas ide upravo preko Rokse!

Uskoro na scenu stupaju i Roksa i naša CS:GO reprezentacija. Međutim, kako su mečevi kasnili, ceo raspored je pomeren za nekoliko sati. Poslednji CS:GO meč će se igrati u 23:30 časova!

Prenos naših CS:GO mečeva možete pratiti ovde, ali bi bilo najbolje da kliknete ”Notify me” dugme pri dnu strima, kako bismo vas tačno obavestili kada meč počinje. Prvi meč bi trebalo da počne u 19:00 časova.

Pored Srbije, na Tekken 7 turniru na svetskom prvenstvu će se takmičiti i mnoge druge zemlje iz regiona – Makedonija, Hrvatska, Bugarska, Mađarska, Rumunija i Albanija.

Nakon poduže ture Tekken mečeva, gledaćemo Roksu i našu CS:GO reprezentaciju. Pratite nas za rezultate!

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.