Svečanom ceremonijom otvoren 15. IeSF šampionat!

by | Aug 25, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Večeras nas je ispred Palate kulture u Jašiju dočekao pravi spektakl! Počeo je 15. IESF šampionat!

Danas u 20:30 časova, na stotine esportista, gejmera i fanova širom sveta okupilo se u jednom od najznamenitijih gradova Rumunije – Jašiju. Upravo je ovaj grad domaćin jednog od najvećih i najprestižnijih internacionalnih turnira – Svetskog IeSF Šampionata.

Foto: SESE

Ceremonija otvaranja se održala ispred prelepe Palate kulture, čiju fasadu su obasjavale boje svake zemlje učesnice.

Na ceremoniji su najpre najavljene igre koje će se igrati na turniru: CS:GO, Dota 2, Tekken 7, eFootball 2023, PUBG MOBILE i Mobile Legends: Bang Bang. Najavu svake igre pratile su spektakularne animacije koje smo takođe mogli da vidimo na fasadi Palate. To nije sve, jer je bilo i vatrometa koji može da se meri samo sa novogodišnjim!

Nakon toga je predstavnik svake zemlje učesnice redom izlazio sa zastavom svoje države, gde je lice Srbije bio Marko ”MAKŠA” Makša, naš PUBG MOBILE reprezentativac.

Foto: SESE

Nakon predstavljanja svih zemalja, na scenu je stupio predsednik IeSF federacije, Vlad Marinesku, koji je pozdravio sve igrače i delegate, i sa ponosom izrazio oduševljenje što se Svetski Esports Šampionat konačno vraća u Rumuniju, kolevku IeSF-a.

Nakon Marineskuovog kratkog govora, zvanični deo ceremonije je bio završen. Tada je usledilo veliko slavlje, koje je pratio nastup DJ-a. Teško je bilo odoleti nagonu za ples, a neki su čak odigrali kolo, koje nisu činili samo Balkanci, već i mnogi internacionalni esportisti.

Foto: SESE

IeSF je prevazišao sva očekivanja sa ovom ceremonijom, i nadamo se da će ostatak događaja biti jednako uzbudljiv. Turnir zvanično počinje sutra, a raspored mečeva koje će igrati Srbija možete pogledati ovde.

grupna-fazaiesf-26-1
Foto: SESE

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.