Srpska CS:GO reprezentacija imala perfektan debi na IeSF šampionatu: ”Najveći rivali su nam Makedonci i Česi”

by | Aug 27, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

U nastavku teksta možete pročitati i utiske Ivana ”Choiv7” Živkovića!

Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić su imali odlično otvaranje sa trijumfom protiv reprezentacija Alžira i Indonezije.

Zbog tehničkih problema na turniru, mečevi su dosta kasnili – duel sa Alžirom je počeo u 19:00 časova, dok se meč sa Indonezijom održao u 23:30. U duelu protiv Alžira smo bili posebno ubedljivi, pošto se meč završio sa rezultatom 16-2 za našu reprezentaciju. Potom je usledio poslednji meč dana.

”Meč protiv Indonezije će biti težak jer igramo posle ponoći, ali svakako očekujemo malo kompetitivniji duel u odnosu na meč sa Alžirom. Nismo stigli da vežbamo sa njima ali sam malo istražio njihove mečeve na HLTV-u i deluju kao dobra ekipa, tako da sam siguran da će pružiti solidan otpor”, rekao je Choiv.

Sitni sati su definitivno bili faktor, ali je bilo jasno da je Indonezija bila jači protivnik, baš kao što je Choiv predvideo. Okršaj je bio vrlo izjednačen i gust, ali je srpska CS:GO reprezentacija na kraju trijumfovala sa rezultatom 16-13.

Teška grupa, ali verujemo u naše momke

Naši reprezentativci se takmiče u grupi D, zajedno sa reprezentacijama Sjedinjenih Američkih Država, Češke, Indonezije, Alžira i susedne Makedonije.

reprezentacija  srbije napada zlato
Foto: SESE

”Grupa je delimično okej, mislim da su grupe generalno ravnopravne. Najveći rivali su nam verovatno Makedonija i Češka, sve su to odlični igrači”, kaže Ivan.

Za većinu igrača iz naše reprezentacije, ovo je treći IeSF šampionat.

”Jako mi se dopada Jaši. Mislim da mi je ovo najbolji grad gde smo do sada bili kada je IeSF prvenstvo u pitanju. Ima dosta ljudi, sve je blizu, lepo je i blizu je Srbiji.

reprezentacija . choiv napada sajt b
Foto: SESE

Choiv nam je takođe dao uvid u unutrašnju dinamiku ekipe.

”Mislim da svako podjednako doprinosi odličnoj atmosferi u timu. Svi se znamo, raspoloženje je uvek dobro. Čak iako krenemo da gubimo nećemo imati problema da se vratimo u bilo koji meč”, otkriva Choiv.

Za kraj, morali smo da čujemo Ivanovo mišljenje o nekim novinama koje nam stižu u Counter-Strike dvojci.

”Par puta sam igrao Valorant gde ima manje rundi. Okej mi je, nemam ništa protiv, samo što će generalan koncept biti izmenjen kada je ekonomija u pitanju. Svako ko planira da igra CS2 će svakako morati da se adaptira”, rekao je Ivan.https://www.instagram.com/reel/Cwa_UFzIZZb/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=485&rd=https%3A%2F%2Frur.rs&rp=%2F2023%2F08%2F26%2Fsrpska-csgo-reprezentacija-imala-perfektan-debi-na-iesf-sampionatu%2F#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1859.1999999999534%2C%22ls%22%3A785.6999999999534%2C%22le%22%3A845.5999999998603%7D

Naše momke sutradan čeka tri meča, protiv SAD-a, Češke i Makedonije. Jedva čekamo balkanski derbi u 19:30!

Raspored-d2-iesf2023-1
Foto: SESE

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.