Svetski IeSF šampionat u Jašiju: Recap prvog dana i sutrašnji raspored

by | Aug 27, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Intervju, Video igre | 0 comments

Sinoć je otvoren 15. svetski esports šampionat, koji je okupio esportiste i delegate iz preko 100 zemalja sveta. Organizatori su nam pripremili pravi spektakl i ludu zabavu na ceremoniji otvaranja, ali je borba za titulu šampiona i nagradni fond od pola miliona dolara danas zvanično počela!

Srbija u startu nije imala sreće na turniru – naš Tekken 7 reprezentativac, Nikola ”Void” Đurović će zapao u najtežu grupu gde se takmiče Japan, Izrael i UAE, neki od najboljih tekkenaša na svetu. Prvi dan se za Voida završio sa tri poraza, ali se nadamo da će sutra uspeti da napravi preokret!

Foto: SESE

Ovo je jedinstvena šansa da naši momci osvoje makar jedno zlato u nekoj disciplini!

Sa 97 reprezentacija i 16 grupa, eFootball 2023 je ubedljivo najpopularniji esport na ovogodišnjem IeSF šampionatu. Među takmičarima je i Roksa, koji je prošlogodišnje prvenstvo na Baliju završio na četvrtom mestu.

Roksa je imao solidan početak, sa dve pobede protiv Džibutija i jednom pobedom i jednim porazom protiv reprezentativca Saudijske Arabije. Ovaj rezultat ga stavlja na drugu poziciju u svojoj grupi.

Opširnije o Roksinim mečevima možete pročitati ovde. Svetski šampionat je presrećan što ima ovakvog šampiona na turniru.

Foto: SESE

Na scenu su potom stupili i naši CS:GO reprezentativci – Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić – koji su završili prvi dan sa dve pobede i bez i jednog poraza!

Zbog tehničkih problema na turniru, mečevi su dosta kasnili – duel sa Alžirom je počeo u 19:00 časova, dok se meč sa Indonezijom održao u 23:30. U duelu protiv Alžira smo bili posebno ubedljivi, pošto se meč završio sa rezultatom 16-2 za našu reprezentaciju.

Indonezija je bila jači protivnik, baš kao što je Choiv predvideo. Okršaj je bio vrlo izjednačen i gust, ali je srpska CS:GO reprezentacija na kraju trijumfovala sa rezultatom 16-13.

Foto: SESE

U nastavku teksta možete videti raspored sutrašnjih mečeva na IeSF šampionatu! Grupe su nam jako teške, ali momci stvarno briljiraju u grupnim fazama.

Raspored-d2-iesf2023-1
Foto: SESE

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.