Kvalifikacije za IeSF šampionat: Srpska Dota 2 reprezentacija u 16:00 igra odlučujući meč sa Bugarskom!

by | Jun 22, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Srpska Dota 2 reprezentacija će sa Bugarskom danas igrati polufinalni meč regionalnih IeSF kvalifikacija. Ovo je najvažniji meč kvalifikacija za Srbiju, pošto će odlučiti koja ekipa će se plasirati za svetsko prvenstvo. Navijajte za naše momke u 16:00!

Sa pobedom protiv Bosne i Hercegovine i Albanije, Srbija je jedina ekipa iz grupe A koja se plasirala u dalju fazu kvalifikacija. U finalu ćemo se ukrstiti sa pobednikom grupe D, reprezentacijom Bugarske. Za Bugarsku Dota 2 reprezentaciju nastupaju MinD ContRoL (Nigma Galaxy), bzm (OG) i lil pleb (Ancient Tribe), tako da nas u polufinalu potencijalno čeka jako težak meč!

Pobeda u polufinalu je dovoljna za plasman na svetski IeSF šampionat!

Meč protiv Bugarske počinje u 16:00 časova. Stream možete pratiti OVDE!

Za srpsku Dota 2 reprezentaciju nastupaju:

  1. Neven ”Kounz” Čobanov
  2. Duško ”BoraNija” Boranijašević
  3. Mihajlo ”MikSa” Jovanović
  4. Milan ”MiLAN” Kozomara
  5. Viktor ”Buktop” Knežević

Naša nacionalna ekipa, sastavljena od Milan-a, Butkopa, Boranije, Kounza i Mikse, pripremila se temeljito i s nestrpljenjem iščekuje svoj nastup na ovom takmičenju. Iako se smatra da naš tim ima male šanse za plasman, njihov duh i posvećenost su neosporni. Svaki od igrača je izgradio svoje ime u esport svetu kroz godine napornog rada i treninga.

Nasuprot našem timu, profesionalni igrači iz bugarske reprezentacije, Mind_control, Lil Pleb i BZM, predstavljaju jake protivnike . Njihove veštine i iskustvo stvaraju izazov za sve ostale timove, a ne samo za našu reprezentaciju.

Iako su očekivanja za pobedom ne toliko velika, naš tim ne gubi veru. Njihova motivacija je neuništiva, a njihov cilj je jasan – plasirati se na završnicu u Rumuniji. Vredno su radili na usavršavanju taktika i strategija kako bi se pripremili za ovaj ključni trenutak. Nadamo se da će kapiten tima Viktor BUKTOP Knežević spremiti dobre taktike za ovaj duel. Esencijalno je da igrači ostanu u svojoj komfort zoni i pruže maksimum.

Regionalne kvalifikacije za IESF

Regionalne kvalifikacije za IESF takmičenje uvek donose uzbuđenje i nepredvidljivost. Svi fanovi esporta sa nestrpljenjem očekuju da vide ko će se plasirati na završnu fazu i boriti se za prestiž i titulu.

Igrom slučaja Srbija se našla sa ukrštanjem sa grubom D i tu nismo imali sreće. Nasuprot našeg duela koplja će ukrstiti i timovi Turske i Ukrajine. Mnogo dva lakša protivnika, i verujemo da su upravo Srbija i Bugarska najbolje dve ekipe na turniru. Ali nažalost gledaćmo samo jednu na finalnom turniru u Rumuniji. Svim srcem se nadamo da ćemo to biti baš mi!

Put Bugarske nije bio toliko težak jer su se našli u grupi sa Makedonijom i apsolutnim autsajderima ekipom Azerbejdžana. Lagano je bugarska reprezentacija rešila oba meča u svoj korist sa rezultatom 2-0. Na leđima Mind_Controla plivala je kroz grupnu fazu ekipa bugarske.

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Za informacije o preostalim reprezentacijama, posetite ovaj link. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.