Srpska Dota 2 reprezentacija prolazi grupnu fazu IeSF kvalifikacija

by | Jun 21, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Juče su počele regionalne Dota 2 kvalifikacije za svetski IeSF šampionat, koje će najbolje esportiste Evrope ove godine odvesti u Jaši. Naši reprezentativci su imali odličan debi u prvom meču, gde su savladali reprezentacije Bosne i Hercegovine i Albanije sa rezultatom 2-0. Snimak ovih duela možete pogledati OVDE!

Srpska Dota 2 reprezentacija se takmiči iz grupe A (EU B) sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Albanije. Svi mečevi grupne faze su BO3.

Prvi meč vs Bosne i Hercegovine

Naša Dota2 reprezentacija Srbije loše je krenula u ovaj duel. Već u sedamnestom minutu na leđima Ember Spirita koji je imao 7/0/3, ekipa Bosne i Hercegovine pravi ogromnu razliku u novcu. Bio je to velika 7k net worth prednost. Ali kako smo navikli od naših momaka i u nacionalnim kvalifikacijama za IeSF, bude se tek oko dvadesetog minuta. Ozbiljan udarac prave Kounz i Boranija sa saigračima i donose ekipi velikih 1:0 na startu grupne faze.

Drugi meč više nego dominantan, naša ekipa rešava u 18. minuta. Kounz i Miksa leteli su po mapi i uništavali svoje protivnike. Ekipi Bosne nije ostalo ništa nego da preda ovaj meč. Srbija 2:0 Bosna i Hercegovina!

Photo: RUR YT

Srbija svoj sledeći meč grupne faze igrala u 19:30 časova, protiv reprezentacije Albanije. Stream je bio na ovom linku!

Prvi meč vs Albanije

Neverovatni kounz i ovaj meč nastavlja da dominira. Imala je reprezentacija Albanije veliku prednost što se tiče golda, ali sve je to trajalo do dvaedeset petog minuta kada stupiaju na scenu Kounz i Bornanija. Neverovatni team fight na top lane-u, usledio je otvaranjem Boranije prvom eliminacijom protivnika, a onda su i njegovi saigrači nastavili gde je on stao.

Bilo je samo da se završi meč i da se nastavi sa dominacijom do kraja, kako bi se oduzeo što veći deo mape od ekipe Albanije. Miksa koji je igrao sa Beastmasterom, je sa životinjama koje poseduje u svom arsenalu držao pola mape. Šansa za ekipu Albanije da izađe iz baze je bila nemoguća. Na kraju Albanija nije imala rešenje i pozvala se na “predaju”. GG!

Drugi meč vs Albanije

Drugi meč je bilo nešto što dugo nismo videli, a njen akter bio je MiLAN. Na stranu što su kounz i Boranija opet imali vrhunski meč što se tiče pozicioniranja i tajminga, njihov saigrač je ipak imao MVP potez. MiLAN i njegov Pugna pravili su opšti haos ceo meč ekipi Albanije. U jednom trenutku kada je Albanija imala dobru prednost i Roshanovo jaje, zaletela se na donji lane. Tamo su bili Boranija, kounz i upravo MiLAN koji je vrebao u šumi i čekajući taj napad protivnika jer su ih videli na radaru.

Nije bilo šanse za bekstvo, gde su bili napadnuti odmah kounz i Boranija. Neverovatan play našeg support igrača usledio je jer je dok su uništavali njegovog saigrača on je herojski stajao do njega i pomagao. Da bude još interesantnije, on je od itema imao 3 escape itema, EUL, Dagger i Glimmer. Sva tri itema je iskoristio, fokus je bio na njemu, ali neverovatno uspeva opet da spasi sve oko sebe. Ovim potezom usledio je naš finalni napad, gde je ekipa Albanije mogla samo da preda meč jer nije imala šansu. Reprezentacija Srbije dolazi do 2-0 u grupi A!

Samo jedna ekipa iz svake grupe će se plasirati u polufinale. Na kraju kvalifikacija, ukupno 4 Dota 2 ekipa iz cele Evrope će se plasirati za svetsko prvenstvo. Plejof će se igrati dva dana kasnije, 22. juna.

Za srpsku Dota 2 reprezentaciju nastupaju:

  1. Neven ”Kounz” Čobanov
  2. Duško ”BoraNija” Boranijašević
  3. Mihajlo ”MikSa” Jovanović
  4. Milan ”MiLAN” Kozomara
  5. Viktor ”Buktop” Knežević

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Za informacije o preostalim reprezentacijama, posetite ovaj link. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.