SESE na Adria gejming konferenciji – dan 1

by | Jul 26, 2023 | Esports, IeSF | 0 comments

Srpski savez elektronskih sportova i esportova (SESE) danas je doputovao u Podgoricu, gde će od 26. do 30. jula biti gost važne konferencije zajedno sa delegatima esports saveza zemalja Adria regiona, kao i zvaničnicima Međunarnodne esports federacije (IeSF) i Evropske esports federacije (EEF).

Godinu dana nakon EEF šampionata gde je Srbija osvojila zlato, SESE delegacija powered by Meridian se vratila u Podgoricu kako bi prisustvovala Adria gejming konferenciji. Uz delegate SESE saveza, konferenciji je prisustvovao i profesionalni Dota 2 igrač Nikola ”Nikolica” Mihajlović, koji je predstavljao Srbiju na Svetskom IeSF šampionatu u Južnoj Koreji 2019. godine.

Domaćin konferencije je predsednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG), Filip Soć, koji je delegate Adria esports saveza dočekao u game centru TRUE GAMER. Predstavnici saveza su probili led preliminarnim sastancima i prijateljskim CS:GO turnirom u prostorijama game centra.

adria-sese-sescg-pg1
Foto: SESE

Pored Srbije i Crne Gore, gosti konferencije su delegati esports saveza Slovenije, Hrvatske, Albanije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Belgije, Portugala i Ukrajne. Među gostima su i predsednik Evropske esports federacije Tiago Fernandes, kao i predsednica komiteta igrača IeSF-a Simona Ivanovska.

Cilj Adria gejming konferencije je pojačanje saradnje i odnosa svih esports saveza Adria regiona i IeSF-a, promocija i razvoj esporta u Evropi, kao i dodatno angažovanje Evropske esports federacije (EEF). Svaki esports savez Adria regiona ima jedan cilj – poboljšanje pozicije esporta u Evropi i svetu.

Sutradan ce biti najvažniji dan konferencije, kada će svi delegati Adria esports saveza prisustvovati sastanku u Privrednoj komori Crne Gore.