Mesec dana nas deli od svetskog IeSF šampionata u Jašiju: Evo koji esportisti će predstavljati Srbiju

by | Jul 24, 2023 | Esports, Gejming, IeSF | 0 comments

Za mesec dana počinje 15. internacionalni IeSF šampionat, gde će se najbolji esportisti sveta boriti za novčanu nagradu od 500.000 dolara i titulu svetskog šampiona!

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji IeSF-a će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra. Main event turnira će se odigrati u jednoj od najznamenitijih građevina Jašija i cele Rumunije – Palati kulture. U njoj se trenutno nalaze četiri muzeja, uključujući Muzej umetnosti i Istorijski muzej.

Na IeSF prvenstvu će se igrati ukupno šest esports naslova: CS:GO za muškarce i žene, Dota 2, eFooball 2023, Tekken 7, PUBG MOBILE i Mobile Legends: Bang Bang. Evo koji esportisti će predstavljati Srbiju na turniru:

Evo kako je IeSF raspodelio ukupan nagradni fond od pola miliona dolara:

iesf2023-prize-pool-esports
Foto: IeSF

Kao lokacija predstojećeg 15. svetskog prvenstva u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF), Jaši nudi uzbudljivu destinaciju za entuzijaste esporta iz celog sveta. Srpska esports reprezentacija je sada spremna za učešće na IeSF šampionatu, tako da nam ostaje samo da sačekamo kraj avgusta kada krećemo na put po još jednu svetsku titulu!

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.