SANJATE O TOME DA ZARADITE GEJMINGOM?: Koliko novca je potrebno da bi neko postao profesionalni gejmer?

by | Mar 22, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Profesionalni gejming je postao popularan i ozbiljan posao za mnoge igrače širom sveta. Mnogi igrači sanjaju o tome da zarade novac od igara koje igraju. Međutim, da bi postali profesionalni gejmeri i zaradili novac od toga, potrebno je uložiti puno vremena, truda i novca.

Koliko novca je potrebno da bi neko postao profesionalni gejmer zavisi od mnogo faktora, kao što su vrsta igre, potrebna oprema, vreme uloženo u trening i takmičenja, kao i nivo konkurencije. Neki igrači mogu postati profesionalci nakon samo nekoliko meseci, dok drugi godinama rade na svom znanju i veštinama.

Prva stvar koju igrači moraju da urade je da pronađu igru u kojoj su dobri i koja se igra na profesionalnom nivou. Potom, moraju da ulože u opremu koja će im omogućiti da igraju igru na najbolji mogući način. To uključuje računar ili konzolu sa dovoljno jakim hardverom, kao i dodatnu opremu poput tastature, miša, kontrolera, slušalica i slično. Cena ove opreme može biti od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra, u zavisnosti od kvaliteta i brenda.

FOTO: Unsplash

Pored toga, igrači moraju da budu spremni da ulažu mnogo vremena u trening i takmičenja. To znači da će provoditi sate igrajući i vežbajući kako bi unapredili svoje veštine. Pored toga, mnogi profesionalni gejmeri putuju na takmičenja širom sveta, što takođe može koštati mnogo novca.

Kada je reč o zaradi, profesionalni gejmeri zarađuju novac od nagrada na turnirima, sponzorskih ugovora i prodaje video snimaka svojih igara na platformama poput YouTube-a ili Twitch-a. Najuspešniji gejmeri mogu zaraditi milione dolara godišnje, dok manje uspešni igrači mogu zaraditi samo nekoliko stotina dolara mesečno.

Kao što se vidi, da bi se postao profesionalni gejmer, potrebno je uložiti dosta novca, vremena i truda. Međutim, ako ste strastveni prema gejmingu i spremni da se posvetite tome, možete postati deo uspešne i rastuće industrije koja donosi neverovatne mogućnosti za zaradu.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!