PUBG MOBILE srpska reprezentacija je spremna za evropske IeSF kvalifikacije – Krećemo 27.06. u 16:00!

by | Jun 27, 2023 | Uncategorized | 0 comments

Došli smo do poslednje runde kvalifikacija za ovogodišnji IeSF šampionat. Vreme je da se i srpska PUBG MOBILE reprezentacija oproba na evropskim kvalifikacijama, u borbi za plasman za svetsko prvenstvo u Jašiju!

Nakon uzbudljivog takmičenja sa najjačim PUBG MOBILE ekipama iz naše zemlje, FTY eSports je slavio kao pobednik nacionalnih IeSF kvalifikacija i time se plasirao za regionalne kvalifikacije kao sastav reprezentacije Srbije.

Evropske PUBG MOBILE kvalifikacije će se odigrati 27. i 28. juna. Srpska PUBG MOBILE reprezentacija će za ova dva dana igrati ukupno 12 mečeva, gde će odmeriti snage sa drugim evropskim reprezentacijama – Jermenijom, Azerbejdžanom, Bosnom i Hercegovinom, Gruzijom, Mađarskom, Severnom Makedonijom, Crnom Gorom, Norveškom, Albanijom, Španijom, Turskom, Ukrajinom, Moldavijom i Hrvatskom. Samo tri najbolje rangirane ekipe iz Evrope će obezbediti plasman za Svetsko Prvenstvo.

Mečevi počinju u 16:00 časova. Prenos možete pratiti na OVOM LINKU!

Za srpsku PUBG MOBILE reprezentaciju nastupaju:

  • Vladimir ”VSTxBISKE斯” Biševac
  • Aleksandar ”SlimeCoa77” Cvijanović
  • Veljko ”ftyS1MPLEgod” Zubić
  • Marko ”MAKŠA999” Makša
  • Marko Antoni ”Melaz” Melas

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Plasman za IeSF šampionat u Jašiju su do sada obezbedile naše CS:GOTekken 7 i eFootball reprezentacije!

Osvrt na prošlogodišnji IESF

Prošlogodišnji IeSF nije protekao onako kako smo zamisili. Naša ekipa koja je položila dosta vremena u pripremu za regionalno takmičenje ostala je bez jednog igrača pred početak turnira. Nažalost po pravilima IESFa morali smo da nastavimo sa 3 igrača, što je bilo krajnje nemoguće. Hendikep bez jednog igrača se mnogo odrazio na našu igru, gde se u momci odigrali jako pasivno sva tri meča.

tabela pubg turnira za proslogodisnje kvalifikacije iesf

Prvi meč smo počeli jako dobro jer smo posle samo par minuta dobili dva bitna teamfighta. Uprkos velikoj želji to je sve što su momci mogli da urade bez punog sastava.

Više o prošlogodišnjem učešću možete videti na ovom linku.

Ovogodišnji tim verujemo da je dosta kompetentan i spreman da se takmični na najvećem nivou. Iz naše komunikacije sa kapitenom Bišketom smo zaključili da su nam šanse ove godine jako velike. Njihova trenutna forma je na jako visokom nivou, pa se veruje da je Jaši bliži nego što se to misli.

Naravno put do toga je težak, moraju da prođu velike prepreke, a to će sigurno biti reprezentacija Ukrajine i Turske koje su na papiru najkompetentnije.

PUBG Mobile nije toliko zastupljen u Srbiji, ali situacija se poboljšava od kada je učvršćen kao igra na IESF. Trenutno Srbija ima najkompetentnije igrače ove igre, koji su već imali dosta internacionalnog iskustva. Što se tiče regiona, Bosna i Hercegovina je isto na visokom nivou.

Molimo sve da isprate naše momke i požele im puno sreće na regionalnom turniru koji počinje danas u 16h!

PUBG MOBILE – šta je?

To je popularna mobilna igra koja je razvijena od strane kompanije Tencent Games i PUBG Corporation. “PUBG” je skraćenica za “PlayerUnknown’s Battlegrounds”, a PUBG Mobile je prilagođena verzija te igre za mobilne uređaje.

To je battle royale igra u kojoj se do 100 igrača istovremeno spušta na jedno ostrvo i bore se da budu poslednji preživeli. Igrači se mogu kretati po otvorenom svetu, sakupljati oružja, municiju i druge resurse, i koristiti ih za eliminaciju protivnika. Ostrvo se postepeno sužava tokom vremena, prisiljavajući igrače da se sastaju i sukobljavaju na sve manjoj teritoriji.

PUBG Mobile je poznat po svojoj realističnoj grafici, intenzivnom gejmpleju i taktičkom pristupu. Igra podržava solo, duo i timski način igranja, gde igrači mogu sarađivati sa svojim prijateljima kako bi ostvarili pobedu. Takođe nudi i različite mape i režime igre, uključujući i evente sa vremenskim ograničenjima i specijalnim izazovima.

PUBG Mobile je postao izuzetno popularan od svog izdanja 2018. godine, privlačeći milione igrača širom sveta. Igra je dostupna besplatno za preuzimanje na Android i iOS platformama, i podržava multiplayer online gejmplej.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.