Poslednji voz za prijavu na kvalifikacije za GEF šampionat! Krećemo 10.06!

by | Jun 9, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

GEF – Global Esports Games 2023 Rijad – Nacionalne kvalifikacije za Dotu 2

Igrate Dotu 2 i želite da prikažete vaše veštine na najvišem nivou? SESE vas poziva da se prijavite za kvalifikacioni turnir za ovogodišnji Global Esports Games šampionat u Rijadu!

Čeka vas svetski GEF šampionat u Rijadu!

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo nacionalne Dota 2 kvalifikacije za veliki Global Esports Games turnir u organizacija GEF-a, koji će se održati u Rijadu od 11. do 16. decembra.

Najbolja ekipa sa nacionalnih GEF Dota 2 kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom onlajn turniru u avgustu. Najbolji sa tog turnira će putovati u Rijad, gde će se na velikoj sceni održati završnica GEF-ovog turnira!

Prijavite se ovde!

Da podsetimo, prošli vikend u TC Ada Mall organizovane su nacionalne kvalifikacije za GEF u igrama Efootbal i SF6. Posle neizvesnih mečeva dobili smo dva nova-stara šampiona. U pitanju su Marko Roksa Roksić koji je još jednom dokazao da je zasluženo u TOP4 igrača na svetu. A što se tiče Street Fighter 6 igre, Filip Homeboy Savić je briljirao cele kvalifikacije sa samo jednim izgubljenim mini-duelom. Podsetićemo da prošle godine Roksa i Homeboy su završili učešće na u grupnoj fazi.

Posle teške utakmice protiv reprezentacije Jermenije, naš eFootball predstavnik Roksa je nažalost prerano završio učešće na turniru. Nažalost, bez i jedne pobede u grupnoj fazi. Ovo je prilično razočaravajuć rezultat, imajući u vidu Roksine rezultate u pređašnjem periodu pred prvenstvo – osvojio je titulu prvaka Evrope na EEF šampionatu u Podgorici i 4. mesto na Svetskom IeSF Prvenstvu na Baliju. I tad je pokazao da je Srbija jedna od najjačih država na svetu kada je eFootball u pitanju, tako da se nadamo da će ove godine uspeti da dođe do medalje!

Prošlogodišnje učešće nije prošlo slavno

Posle poraza u svom debitantskom meču protiv Saudijske Arabije, srpski Street Fighter V reprezentativac Filip ”Homeboy” Savić, izgubio je i u svom eliminacionom meču protiv Irske, i time završio učešće na Istanbul 2022 Global Esports Games šampionatu.

Nakon poraza naše Street Fighter V reprezentacije, Srbija je nažalost ispala sa turnira bez šanse da se takmiči u plejofu. Posle teške utakmice protiv reprezentacije Jermenije, naš eFootball predstavnik Roksa je prerano završio učešće na turniru, bez i jedne pobede u grupnoj fazi.

Posle Marka Roksića, i naši Dotaši, Kosta “miniorc00” Stankovski, Aleksandar “Alex” Diklić, Nikola “nikolica” Mihajlović, Ivan “IgnitableS” Spasić i Srđan “SAMOSES” Krstić, nažalost su bili zaustavljeni u grupnoj fazi turnira, bez i jedne pobede. Odmah u prvom kolu dobili su vrlo jakog protivnika, Tursku. Iako je meč bio vrlo izjednačen (trajao je preko 60 mintuta!), domaćini su ipak bili za nijansu bolji.

Verujemo da ove godine sam odlazak u zemlju kao što je Saudijska Arabija, predstavlja veliki korak za naše esportiste. Tako da iz intervjua sa Markom i Filipom, a mi smo konstatovali smo da su veoma spremni.

Intervju sa Filipom “Homeboy” Savićem možete videti na ovom linku.

Saudijska Arabija kao novi esports gigant

Photo: GEF

Ovo će biti prvi naš takmičarski turnir na Bliskom Istoku. Saudijska Arabija sve više i više poprima duh sporta i esporta u toj zemlji. Na sportskoj strani smo mogli da vidimo da je u skorašnjem periodu mnogo poznatih fudbalskih igrača prešlo u timove iz ove zemlje. Jedino od najpopularnijih su sigurno Cristiano Ronaldo, kao i Karim Benzema koji je samo pre nekoliko dana potpisao ugovor. Saudijska Arabija neće prestati da ulaže u sport i esport, a GEG 2023, je samo početak onoga što možemo očekivati od njih.

Već sledeće nedelje ćemo se dotaći teme o ovoj zemlji i njenim proaktivnostima koje spremaju za esport svet.

Prenos turnira će biti emitovan na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Sve aktuelne informacije o GEG šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.