Homeboy je naš prvi Street Fighter 6 šampion!

by | Jun 6, 2023 | Esports, Gejming, Intervju | 0 comments

Čeka nas svetski GEF šampionat u Rijadu, a Filip ”Homeboy” Savić je korak bliže svetskom GEF šampionatu!

U nedelju, 4. juna smo imali priliku da se družimo sa najboljim Street Fighter igračima u Srbiji, koji su se borili za mesto koje vodi na ovogodišnji GEF šampionat u Rijadu! Nacionalne kvalifikacije su se održale uživo u tržnom centru Ada Mall, u okviru Gaming & Pop Culture eventa.

Ovaj događaj je bio poseban, pošto su naši igrači po prvi put dobili šansu da se takmiče na najnovijoj Street Fighter igri!

Kao pobednik kvalifikacija izašao je Filip ”Homeboy” Savić, vrlo dobro poznato lice na domaćoj SF sceni. Homeboy je u velikom finalu savladao Nikolu ”Vrčinac” Kuzmanovića.

detalji meca sa geg kvalifikacija.
Photo: SESE

Detaljnije:

Homeboy je od starta pokazao zašto je back to back šampion. Iako smo imali malo neizvesnosti o ovom turniru, igrači koji su masterovali ovu igru su nastavili tamo gde su stali u SF5.

Sve je počelo mečevima Brolyx vs Banana Emperor i Homeboy vs Durmitorcsrb. Svi posmatrači koji su pomno pratili dešavanja, nestrpljivo su očekivali na startu iznenađenje. Koliko god su se trudili Banana Emperor i Durmitorcsrb, doživeli su na startu turnira ozibiljan udarac od poznatih SF igrača sa scene. Oba igrača bivaju deklasirani sa 3-0 i završavaju u lower bracketu žreba.

U drugoj rundi dolazi do nekih poznatijih igrača koji su učestvovali na našim turnirima u prošlosti. Bojan inače naš predstavnik na prošlogodišnjem GEFu, dobija 3:0 Brolyxa, dok The Alpha and The Omega gubi rezultatom 0:3 od GosnPeppera. The Alpha and The Omega kao što dobro znate je učestvovao prošle godine prvo u Azerbejianu, a posle i na završnom turniru na Baliju. Ali po nama deluje da mu je Tekken7 bolje legao nego SF6!

Interesantna činjenica je da u drugoj rundi, nijedan igrač nije uspeo da uzme brejk drugom igraču. Svaki meč je završen rezultatom 3:0.

Treća runda je donela mnogo toga zanimljivog pre svega u gornjem delu žreba. Bojan uspeva da preokrene rezultat protiv Vrčinca, dok je Homeboy svojim skillom uspeo da donese sebi pobedu.

Gjkolo je pružio neverovatan otpor ovog puta, što je bilo dovoljno samo da ga vidimo u rundi broj 3. On se našao donjem delu žreba, gde će imati još jednu šansu da se izbori do finala.

Polufinala

Polufinale upper i lower bracketa je bilo na pomolu. U gornjem delu žreba imali smo ozbiljan meč gde su na megdan izašli Bojan protiv BmxBandita. Delovalo je da će Bojan stići do finala, ali to se nije desilo BmxBandit rešava sve u svoju korist. Dobio je BmxBandit puno ovacija na licu mesta, i videlo se da mu to baš prija.

Na drugoj strani, Homeboy igra protiv ECG-a, i ostvaruje prelaku pobedu od 2:0. Navikao je na finala u ovoj igri, tako da nije puno proslavljao, ali radost je bila neizbežna.

Finale

Vrčinac se domogao finala lower bracketa, gde ga je čekao ni manje ni više nego BmxBandit. Strašna se borba vodila, ali Vrčinac uspeva da skoro svaki meč dobije sa jako malo healtha. Mala pauza se napravila da se smiri posle velikog uspeha i pripremi za najveći izazov na takmičenju. A to je bio upravo Homeboy, koji je merkao taj meč i hvatao beleške kako da se suprostavi Vrčincu u finalu. Mislili smo da će biti epska borba, kako je to Vrčinac i samo radio na ovom turniru, ali trema je učinila svoje. Ubedljivih 3:0 za Homeboya, koji je delovao neustrašivo i u formi. Čak iako je ovo novo izdanje SF kolekcije gde nije bilo puno mesta za vežbanje, on je uspeo u tome.

Da bi došao do plasmana za svetsko prvenstvo u Rijadu, Homeboy će prvo morati da se dokaže na regionalnim kvalifikacijamakoje će se održati u avgustu u onlajn formatu. Više informacija uskoro!

U međuvremenu, imaćemo priliku da navijamo za Roksu na European Games Esports Championships u Poljskoj, gde će braniti boje naše zemlje! Ovaj događaj će se održati od 30. juna do 2. jula u Katovicama! Uskoro više o ovom eventu.

Sve aktuelne informacije o GEG šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.