Put našeg CSGO tima kroz grupnu fazu na kvalifikacijama za IESF

by | Jun 8, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Naši momci su opet imali težak put ka četvrtfinalu, jer su u kao protivnike imali neke od najjačih evropskih reprezentacija. Kako treći put za redom nas predstavlja najbolja srpska ekipa trenutno, pa čak i u regionu, verujemo da je uspeh zagarantovan. Na tom putu su nam iskočile neke malo manje prepreke, koje je tim uspeo da prevaziđe na najbolji mogući način.

Za iNation nastupaju:

  • Ivan ”choiv” Živković
  • Nikola ”Dragon” Bošković
  • Vladan ”VLDN” Radević
  • Vladan ”kind0” Mandić
  • Aleksa ”Impulse” Stankić

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara. To je glavni cilj našeg tima, i svim srcem želimo da se dokopamo još jednog svetskog prvenstva u esportu.

Prošle godine smo bili zaustavljeni u četvrtfinalu od ekipe Mongolije koja je bila jedna od favorita na završnom turniru. Šta više imali su i veliku prednost igri na svom kontinentu. Kako smo već spomenuli da se završni turnir odigrava u Jašiju, prelepom gradu na istoku Rumunije, verujemo da naš tim će imati vetar u leđa. Prevashodno zbog blizine i odmora jer put neće biti otežavajuć. A, takođe kao što smo pisali u ovom tekstu, Rumunija je zemlja slična nama sa kulturom i hranom, tako da će biti sve na svom mestu.

Grupna faza, rekapitulacija

Photo: Liquipedia

Pre tačno dvaedeset dana naš savez je dobio žreb koji je odlučivao koje reprezentacije će se naći u grupama. Kako mi činimo drugu grupu, odnosno grupu istočne Evrope, ni manje više smo upali sa Crnom Gorom, Azerbejdžanom i Bugarskom. Malo je falilo da dobijemo grupu sa kojom bi se naš tim graničio na sve tri strane.

Prvi meč

Prvi meč u grupi je bio protiv ekipe Crne Gore. Nismo želeli da to bude prvi meč za naš tim, ali žreb je prevagao na tu stranu. Naša ekipa je pokušala da odigra na što većem nivou, ali smo imali nekih poteškoća zdravstvene prirode. Naš igrač Aleksa “impulse” Stankić imao je zdravstvenih problema, zbog kojih nije mogao da nastavi u drugu rundu. Srećom po nas ovaj put, on se oporavio brzo, i pomogao je timu u trećem kolu.

Počeli smo meč loše, posle izugbljene pištoljke gubimo dve close runde i ostavljamo ekipu Crne Gore u ne tako dobroj ekonomskoj situaciji. Pokušali smo da se vratimo u meč odmah na startu, ali Crnogorci uspevaju da dobiju sledeće dve runde. Nije tu bio kraj njihovom gaženju, veće je bilo 7:1 kada su naši momci lupili konačno rukom do sto. Dobijamo tri jako bitne runde i vraćamo se rezultatski u meč sa 7:4. To je bilo to od naše ekipe na kraju, jer Crnogorci su jako brzo se adaptirali na našu dosta providnu igru i dobili prvo poluvreme u svoju korist rezultatom 11:4. Kada smo najviše se ponadali, tada nismo uspeli da dobijemo pištoljku i tu se nadzirao naš kraj. Sledeću rundu dobija Crna Gora, ali nešto se dešava u našoj ekipi, polako se budimo i dolazimo do četiri vezane runde!

Rezultat je bio 12:8, ali Crnogorci pale opet svoju mašinu i završavaju ovaj meč upravo 16:8.

Drugi meč

Drugi meč smo jedva počeli jer je ceo tim bio istresiran situacijom oko Alekse, ali momci našeg tima su morali da izađu na teren i odigraju za svog saigrača. Naša izmena za ovaj meč bio je Luka “Collins” Živanović, ex igrač Partizana.

Bugarska je bila naš drugi protivnik, igrao se Vertigo. Ovo je treči put od 2015. da se sastajemo sa njima. Iako ne možda najbolja ekipa, Bugari su imali opet zanimljiv sastav. Naša ekipa zna ove igrače i nije im bilo teško da se priviknu. Počeli smo lepo sa 3:0, ali posle toga nismo mogli da steknemo kontinuitet u pobedama. Svakih tri runde menjale su se stvari, da bi na kraju poluvremena naš tim uspeo da povede 8:7. Usledila je T strana našeg tima gde uzimamo, ispostaviće se u daljem toku meča pištoljku koja nam je dala veliko samopouzdanje. Bilo je tu još tri runde Bugara koji su na sreću dolazili do istih, ali naš tim zatvara ovu mapu sa rezultatom 16:10.

Treći meč – za prolaz u četvrtfinale

Odlučujući meč je čekao naš tim u ponedeljak. Vratio nam se Aleksa i imali smo opet naš stari tim, koji se spremao za ovaj turnir. Nisu ovde Azerbejdžanci imali šta da traže, jer su izabrali nama omiljenu mapu Inferno. Svako ko zna nešto malo više o kanteru u Srbiji, zna da je Inferno srpska mapa, i da tu nema puno šta da se doda. Naš tim je vodio već na poluvremenu 14:1, da bi na kraju Azerbejdžan uzeo samo još dve runde. Tako da naš tim posle dva preteška meča, preskače ekipu Bugarske na tabeli i prolazi dalje kao druga ekipa. Imali bi zanimljiv scenario da je Bugarska dobila Crnu Goru, jer bi sve ekipa imale po 2 pobede i jednu izgubljenu.

Naša ekipa sada čeka 10. jun kada će se odigrati nama najbitniji meč za prolaz na LAN završnicu IeSF-a.

Stream će biti na ovom linku, i molimo sve fanove da podrže naš tim na direktnom prenosu.

Za informacije o ostalim reprezentacijama, posetite ovaj link.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.