POZITIVAN UTICAJ GEJMINGA NA RAZVOJ MAŠTE: Imaginacija i kreativnost kao produkt igranja video igara!

by | Mar 13, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Gejming se često povezuje s pasivnim načinom zabave, ali istina je da video igre mogu imati pozitivan uticaj na razvoj mašte i kreativnosti kod dece. U ovom tekstu istražujemo načine na koje gejming može uticati na maštu i kreativnost kod ljudi.

Prvo, video igre često nude bogate, detaljne svetove koji se mogu istraživati. Ovi svetovi su često puni likova, objekata i priča koje mogu inspirisati igrača da razvije sopstvene ideje i kreacije. Na primer, igrač može biti inspirisan fantastičnim svetovima u igrama kao što su “The Legend of Zelda” ili “World of Warcraft” da stvori sopstvene priče i likove.

Drugo, mnoge igre zahtevaju od igrača da rešavaju probleme, što može podstaknuti kreativnost i maštu. Igrači moraju često da razmišljaju van okvira kako bi pronašli rešenje, što može podstaći kreativno razmišljanje. Igre poput “Portal” i “Minecraft” zahtevaju od igrača da koriste svoju maštu kako bi kreirali rešenja koja nisu očigledna na prvi pogled.

FOTO: ACS

Treće, mnoge igre omogućuju igračima da stvaraju sopstvene sadržaje, kao što su nivoi i modovi igre. Ovo može podstaći kreativnost kod igrača i dati im mogućnost da eksperimentišu sa različitim idejama. Igrači “Super Mario Maker” mogu kreirati svoje nivoe i deliti ih sa drugim igračima širom sveta, dok “Minecraft” omogućuje igračima da grade sopstvene svetove i delove njih sa drugima.

Četvrto, igre mogu podsticati maštu kroz narativnu strukturu. Mnoge igre imaju složene priče koje mogu inspirisati igrača da razvije svoje ideje. Na primer, igrač može biti inspirisan narativom igre “Bioshock” da razmišlja o različitim društvenim pitanjima i filozofskim temama.

Ukratko, gejming može biti veoma koristan za razvoj mašte i kreativnosti kod dece. Bogati svetovi, problemi koji se moraju rešavati, mogućnosti za stvaranje sopstvenih sadržaja i složene priče mogu podstaći igrače da razviju svoje ideje i kreativne veštine. Stoga, gejming može biti korisna i zabavna aktivnost za decu koja žele da razviju svoju maštu i kreativnost.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA! 

Pozivaju se svi PUBG MOBILE igrači!