IMPRESIVNOST VIZUELNOG PRIKAZA IGRE: Iskusite nezaboravnu avanturu “Horizon Call of the Mountain” na PlayStation VR2 setu!

by | Mar 10, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Horizon Call of the Mountain je akciono-avanturistička video igra koju su razvili Guerrilla Games i Firesprite. Deo serije Horizon, igru je objavio izdavač Sony Interactive Entertainmentu februara 2023. godine, kao naslov za PlayStation VR2 slušalice virtuelne realnosti (virtual reality headset).

Igra se igra iz perspektive prvog lica. Opisan kao “majstor u penjanju i streljaštvu”, Ryas, protagonista igre, opremljen je lovačkim lukom koji se može koristiti za ubijanje različitih robotskih stvorenja u igri. Iako je igra uglavnom linearna, postoji više puteva za igrače da istraže i pristupe svojim ciljevima. Kako igrač napreduje u igri, otključaće dodatne alate i opremu, omogućavajući igračima da budu efikasniji u istraživanju ali i borbi. Pored glavne priče, igra sadrži i scenski režim pod nazivom „River Ride“, koji obuhvata obilazak pejzaža igre sa vodičem. Pravo uživanje, zar ne?

FOTO: VG247

Priča igre prati Ryas, bivšeg pobunjenika iz Senke Karje (Shadow Carja) koji je osuđen na kaznu iskupljenja za svoje zločine pridruživanjem ekspediciji koja je poslata da istraži novu pretnju, Sundomu. Tokom svog putovanja, Ryas će upoznati brojne nove likove koji se vraćaju, uključujući protagonistkinju franšize Aloy.

Horizon Call of the Mountain je razvila Guerrilla Games, koja je razvila “Horizon Zero Dawn” i “Horizon Forbidden West“, i “Firesprite“, studio sa sedištem u Velikoj Britaniji koji je radio na VR naslovima uključujući “The Playroom” i “The Persistence“. Igra je najavljena tokom Sonijeve konferencije za štampu CES 2022 u januaru 2022. godine.

Horizon Call of the Mountain” je dobio „generalno povoljne“ kritike, prema sajtu recenzija Metacritic.

Mnogi recenzenti su rekli da je to odlična igra za PS VR2, i naslov koji treba da imate. Vizuelni prikazi su bili posebno dobro prihvaćeni. Takođe je rečeno da je penjanje u igri „intuitivno“, iako ponekad pomalo zamorno.

Možemo zaključiti da će ova igra napraviti značajan “boom” za ljubitelje VR2 seta, zbog svoje grafike i realistične priče.. uostalom, pogledajte “gameplay” i sami presudite!ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA! 

Pozivaju se svi PUBG MOBILE igrači!