POGLEDAJTE NEVEROVATNU STATISTIKU: Prema poslednjim podacima iz februara 2023. godine, ovi esport igrači su najplaćeniji!

by | Mar 2, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Vodeći igrači eSporta širom sveta od februara 2023. po ukupnoj zaradi

(u milionima američkih dolara)

Statistic: Leading eSports players worldwide as of February 2023, by overall earnings (in million U.S. dollars) | Statista
Find more statistics at Statista

Statistika” predstavlja vodeće igrače eSporta širom sveta od februara 2023. godine, rangirane prema ukupnoj zaradi. Prema procenama, Johan Sundstein, igrač iz Danske poznat i kao N0tail, do sada je zaradio 7,18 miliona američkih dolara tokom svoje zabeležene eSports igračke karijere.

USPON ESPORTA

Video igre više nisu samo zabavna aktivnost, profesionalizacija ove aktivnosti sada ju je potvrdila kao izbor karijere za talentovane igrače da zarade milione i potpišu unosne sponzorske ugovore. Štaviše, laka dostupnost eSporta privlači publiku svih vrsta.

U 2022. godini identifikovano je 261 milion entuzijasta eSporta koji redovno prate video industriju, sa još većim brojem povremenih gledalaca koji su se uključivali da gledaju veće događaje i turnire. Predviđa se da će ova cifra stalno rasti i da će dostići skoro 650 miliona do 2025. godine.

Iako je eSport još uvek u fazi formiranja, njegovo tržište već doživljava ekspanziju. U 2022. godini, svetski prihodi ostvareni na tržištu eSporta iznosili su 1,38 milijardi američkih dolara. Očekuje se da će do 2025. godine tržište generisati skoro 1,87 milijardi američkih dolara. Ovi prihodi potiču od klađenja, nagradnih fondova i turnira, ali pretežno od sponzorstva, za koje se procenjuje da će doneti oko 837 miliona američkih dolara.


PRIJAVE ZA ŽENSKE CS:GO KVALIFIKACIJE SU ZVANIČNO OTVORENE – PREDSTAVITE SRBIJU NA IESF ŠAMPIONATU U RUMUNIJI!