NAGRADNI FONDOVI OD KOJIH ZASTAJE DAH: Top 5 esport turnira koji se održavaju svake godine i okupljaju milione ljudi!

by | Mar 2, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Svi ljubitelji gejminga i esport industrije sa nestrpljenjem očekuju drugu polovinu godine. Druga polovina godine je uvek ispunjena najvećim i najvažnijim esport turnirima koje razne igre mogu da ponude. Ako se pitate koji su najbolji esport turniri u svetu video igara, koji su najgledaniji i na kom turniru je najveći nagradni fond.. na pravom ste mestu da to i saznate!

Dota 2 The International 

Svako ko je upoznat sa esport scenom Dote 2 sigurno će znati šta je “The International (TI)”. Dota 2 je jedan od najboljih MOBA naslova na svetu koji je razvio Valve i drži rekord za najveće nagradne fondove od bilo koje druge igre u industriji.

FOTO: Valve

TI ” je jedan od najvećih godišnjih događaja u svetu esporta. Poslednji “TI” se pohvalio nestvarnim nagradnim fondom od 40 miliona dolara. Turnir je oborio sopstveni rekord u domenu gledanosti i dostigao vrhunac sa 2,7 miliona gledalaca. Ovo je učvrstilo njegovu poziciju kao najveći esport turnir svih vremena.

League of Legends World Championship 

Svetsko prvenstvo “League of Legends” je verovatno jedan od najgledanijih esport događaja svih vremena. Možda nagradni fond nikada neće moći da se poredi sa Dotinim “TI” ili Fortnite-ovim svetskim prvenstvom. Međutim, sa značajnim nagradnim fondom od 6,7 miliona dolara, zna kako da privuče mnoge igrače i ljubitelje ove igre.

FOTO: CGTN

Trebalo bi da odamo priznanje Riot Games-u za stvaranje atmosferskog i pozorišnog okruženja i osiguravanje da događaj bude jedinstven te vrste. Događaj je dostigao vrhunac vrhunac od 4 miliona gledalaca sa zapanjujućih 174 miliona kolektivnih sati gledanja.

CS: GO Major Championships

Ovo je jedan od najstarijih esport turnira koji postoje i predstavlja “poster” za sva esport takmičenja. Turnir je bio svedok fenomenalnog rasta esporta sve od “Counter-Strike do Counter-Strike: Global Offensive“. Od tada je prošlo više od 20 godina i ” CS: GO Major” je i dalje jedan od najuticajnijih turnira u esport industriji.

FOTO: ESL

Takmičenje dostiže gledanost od 2,7 miliona i pristojan nagradni fond od 2 miliona dolara.

Fortnite World Cup 

Svetsko prvenstvo u Fortnite-u je relativno novi turnir koji je zauzeo svoje mesto u esport industriji 2019. godine. Na njemu se bori 200 igrača jedan protiv drugog za ogroman nagradni fond od 30 miliona dolara.

FOTO: Epic games store

Veliki događaji na turnirima podeljeni su na dva odvojena dela – solo i duo. Dobitak na duo događaju je 3 miliona dolara, koji je ravnomerno podeljen između dva pobednika. Turnir ima pristojnu gledanost sa oko 2,3 miliona gledalaca (Najviše).

PUBG Mobile Global Championship (PMGC)

Mobilna verzija PUBG-a daleko prevazilazi popularnost od originalne igre koja je namenjena za PC i konzole. To je zbog njegove široke i besplatne dostupnosti na Android i iOS uređajima. Igra ima ogromnu bazu igrača, posebno u regionu jugoistočne Azije.

FOTO: Krafton

PUBG Mobile Global Championship 2022 ima pristojan nagradni fond od 4 miliona dolara i okuplja preko 3,8 miliona gledalaca. Ovaj turnir je jedan od 5 najgledanijih turnira svih vremena.


PRIJAVE ZA ŽENSKE CS:GO KVALIFIKACIJE SU ZVANIČNO OTVORENE – PREDSTAVITE SRBIJU NA IESF ŠAMPIONATU U RUMUNIJI!