Playstation 5 – Sony predstavio manje i redizajnirane modele

by | Oct 11, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Video igre | 0 comments

Za razliku od većine nas, PS5 postaje tanji za ovu prazničnu sezonu!

PlayStation 5 Slim je konačno predstavljen, čime se nastavlja trend izdavanja tanje verzije hardvera za svaku generaciju PS konzola. Pored Slim verzije, predstavljen je i novi dizajn za standardni model. Veličinom će biti 30% manji od prethodnih te 18-24% lakši od sadašnjih modela!

Revidirana konzola, najavljena preko zvaničnog PlayStation bloga, u potpunosti će zameniti osnovni PS5 model, a trebalo bi da bude lansirana u novembru, dakle tačno kada dođe praznična sezona. Nažalost, još uvek nije objavljen konkretan datum, ali nećemo morati da čekamo duže od mesec dana za dodatne vesti o PlayStation 5 Slimu.

Očekujte da će revizija PS5 Slim biti jednako moćna kao i osnovni model, kao i da će zadržati istu cenu. Međutim, mnogo je tanji, ima malo privlačniji dizajn i pruža mogućnost kupovine odvojivog Ultra HD Blue-Ray disk drajva za PS5 Digital Edition.

Ko bi rekao da je već prošlo tri godine otkako je izašao PS5, ali to je neko očekivano vreme koliko Soniju treba da napravi tanju verziju svoje konzole. Sony kakav ste do sada mogli da pazarite, iliti stari dizajn, više neće biti u proizvodnji, što može biti dobra vest za one koji budu želeli da ga nabave. Ne možemo da garantujemo, ali postoji šansa da će opasti cena starom modelu, što ga može učiniti privlačnijim za one koje žele da uštede.

Najveće razlike između PS5 i PS5 Slim su:

  • Veličina i težina: PS5 Slim je manji i lakši od originalnog PS5. Originalni PS5 ima dimenzije 390 mm x 260 mm x 104 mm i težinu od 4,5 kg, dok PS5 Slim ima dimenzije 358 mm x 96 mm x 216 mm i težinu od 3,2 kg. To znači da je PS5 Slim oko 30% manji i lakši od originalnog PS5.
  • Dizajn: PS5 Slim ima nešto drugačiji dizajn od originalnog PS5. Na primer, PS5 Slim ima ravnije linije i manje otvore za ventilaciju. Takođe, PS5 Slim ima dve boje: belu i crnu, dok originalni PS5 ima samo belu boju.
  • Odvojivi diskretni pogon: PS5 Slim ima odvojivi diskretni pogon, što znači da možete kupiti PS5 Slim bez diskretnog pogona i dodati ga kasnije ako vam bude potreban. Originalni PS5 nema odvojivi diskretni pogon.

Sve ostale specifikacije PS5 i PS5 Slim su identične, što znači da imaju isti hardver, performanse i kompatibilnost s igrama.

Photo: whatifgaming.com

Izbor između PS5 i PS5 Slim ovisi o vašim individualnim potrebama i željama. Verovatno vam je važna veličina i težina konzole, onda je nova konzola bolji izbor. Ako vam je važno da konzola ima odvojivi diskretni pogon, onda je PS5 Slim također bolji izbor. Ako vam nisu važne veličina, težina i odvojivi diskretni pogon, onda možete kupiti bilo koju konzolu, jer imaju identične performanse i kompatibilnost s igrama.

Kako vam se dopada novi dizajn i da li je PS5 Slim ono što ste čekali?