Legenda stonog tenisa, Jan-Ove Valdner, organizuje Dota 2 turnir

by | Oct 10, 2023 | Esports, Gejming, Video igre, YouTube | 0 comments

Valdner je najavio da će se Dota 2 LAN turnir u vrednosti od 100.000 dolara održati u sklopu ovogodišnjeg Waldner Kupa u Stokholmu od 24. do 26. novembra.

Na turniru će se takmičiti Alliance, švedska organizacija koja je osvojila treći International, kao i čuveni LGD Gaming, koji je nedavno raskinuo dugogodišnji ugovor sa PSG-om. Nije nam poznato koliko će se ukupno timova takmičiti, ali znamo da će se održati onlajn kvalifikacije za preostale slotove.

Dota 2 takmičenje će se igrati uporedo sa turnirom u stonom tenisu, uživo na Waldner Kupu. Događaj će igrati važnu ulogu u popularizaciji Dote 2 i stonog tenisa. Ali takođe i brisanju granica između esporta i tradicionalnog sporta.

”Ovaj događaj je retka prilika da mogu da iskažem moju strast prema tradicionalnom sportu i dinamičnom esportu. Jedva čekam da vidim sve te talentovane Dota 2 igrače i njihove fanove na jednom mestu”, rekao je Valdner.

Jan-Ove Valdner je bivši švedski stonoteniser. Često je nazivan ”Mocartom stonog tenisa”, i naširoko smatran za jednog od najboljih stonotenisera svih vremena. Valdner je takođe jedini stonoteniser izvan Azije koji je osvojio zlatnu medalju na letnjim Olimpijskim igrama (1992).

Nešto slično smo imali i pređašnjih godina na turnirima gde je naš savez bio sponzor ili organizator. Jedan od naših starih igrača koji su učestovali jeste i Dušan Lajović, naš proslavljeni teniser. Njega smo mogli da vidimo najviše na našim turnirima u doba Covid19 pandemije. Razlog tome je bilo jer je dosta sportista je moralo da trenira u posebnim uslovima zbog lokdauna.

Jako zanimljiv tekst je pokrenula Nova.rs o tome koliko Lajović uživa kao gejmer

Nedavno smo saznali i da je Lajović gejmer, a on je otkrio kako je izgledala ta nova karijera.

„To je bio humanitarni turnir i igrao sam za Partizan e-sports. Igrali smo protiv strimera i jutjubera, pobedili smo – to je jako bitno (smeh). Šalim se, naravno. Bilo mi je super iskustvo, momci su me prihvatili vrlo dobro, super sam se zabavio, zanimljivo je osetiti iz tog ugla jer kada igram, obično to činim od kuće i sa prijateljima. Ovo je bio drugačiji kontekst, ali je bilo baš zabavno. Obično igram CS:GO, ali smo ovamo igrali Kanter strajk 2 beta verziju. Svi su igrali danima, a ja nisam ni probao jer sam bio u Americi. Bilo mi je teško da se naviknem na početku, ali sam se navikao i bio je to dobar izazov.“

Pojasnio je sa kim najčešće igra, ali i da je odmerio snage sa Bogdanom Bogdanovićem

„Igram uglavnom sa prijateljima, sa ATP tura niko ne igra, igrao sam jednom sa Bogdanovićem, ali on samo ponekad igra Kanter, više igra WOW. Uglavnom su to ljudi iz gejming zajednice, igrao sam mnogo u doba koronavirusa kada je sve stalo. Tada sam i krenuo da igram jer nisam igrao od kada sam bio klinac, sada imam sve manje vremena. Kad dođem kući i kad imam vremena da se opustim i da sednem za kompjuter to je super. Pričao sam sa Medvedim, ali on igra FIFA.“

U svetu mnogi poznati igrači su se proslavili proslavljanjem pogodaka imitirajući likove iz igara. Jedna od igra koja je bila najpopularnija pređašnjih godina jeste igra Fortnite. U njoj smo mogli da vidimo neverovatan broj proslave koje su igrači implementirali kada postignu gol ili urade nešto dobro na utakmici. Jedan od najpoznatijih je ubedljivo Antoan Grizman, član Atletiko Madrida odnosno reprezentativac Francuske reprezentacije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.