Pavle Žigić i Stefan Ilić dominirali na Gamescon BEO Gaming Challenge događaju!

by | Oct 30, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Intervju, Video igre, YouTube | 0 comments

Stefan je osvojio novčanu nagradu od 150€ i poklon pakete koje su ustupili STR8 i Pringles!

U nedelju, 29. oktobra RUR je organizovao Mortal Kombat 1 turnir okviru BEO Gaming Challenge događaja. Događaj je posetilo mnogo strastvenih gejmera, a neki od njih su se oprobali i u najnovijoj MK igri. Cilj RUR-a je uvek bio da kultiviše talente mladih gejmera i da im pruži priliku da osvoje vredne nagrade, pa ni FGC zajednica nije izuzetak.

Na turniru su se okupili veliki ljubitelji borilačkih igara, tako da je konkurencija bila vanserijska. Ipak, kao najbolji borac se na kraju pokazao Stefan Ilić, savladavši drugoplasiranog Marka Ćirića u velikom finalu turnira.

Kao šampion RUR Mortal Kombat 1 turnira, Stefanu je dodeljena nagrada od 150€, dok je Marko za drugo mesto osvojio poklon od Computerlanda. To nije sve, jer su STR8 i Pringles obojicu finalista častili specijalnim nagradnim paketima. Čestitamo!

Photo: RUR

Bilo je jako lepo videti toliko fanova Mortal Kombata na događaju, i nadamo se da će vas biti u još većem broju na ovogodišnjem Games.con festivalu!

Uvek zabavna FIFA, odnosno EA FC 24!

A sa druge strane uveliko je počeo i EA FC 24 turnir na kome se okupilo dosta više igrača koji su se borili za glavnu nagradu. Svaki ex-FIFA turnir je oduvek donosio puno igrača poznatih na naše turnire, tako smo opet videli poznata lica. Pored finalista Pavla i Matije, na turniru smo mogli i videti našeg poznatog FIFA igrača Miloša Krunalex Krunića.

Photo: RUR

Kao i MK1, organizaciju turnira EA Sports FC 24 preuzela je ekipa RUR-a na ovogodišnjem BEO Gaming Challengeu. RUR je uvek imao bogat repertoar igara kada su turniri u pitanju, ali on ne bi bio kompletan bez naših obaveznih sportskih simulacija. Naša strast prema FIFI i dalje bukti i u njenom najnovijem izdanju, rebrendiranom EA Sports FC 24. Serijal je možda promenio ime, ali se i dalje radi o dobroj staroj FIFI!

Srbija poseduje veliku i vrlo razvijenu FIFA scenu, tako da nismo očekivali ništa manje od najboljih igrača u našoj zemlji. Sa tolikom konkurencijom u priči, odlično iskustvo na turniru je bilo zagarantovano.

Sa toliko talenta na jednom mestu, ipak može biti samo jedan pobednik. Trijumfom nad drugoplasiranim Matijom Pavlovićem, časnu titulu šampiona osvojio je Pavle Žigić, kao i novčanu nagradu od 150€. Matiji je za drugo mesto dodeljen poklon od Computerlanda, dok su obojicu gejmera častili Pringles i STR8 sa svojim sjajnim poklon paketima!

Učesnici finala sa nagradama. Photo: RUR

Pavle je osvojio zasluženu novčanu nagradu od 150€, kao i specijalne pakete koji su poklonili Pringles i STR8! BEO Gaming Challenge je bio uspešan jer je na samom eventu bilo mnogo igrača koji su želeli da se oprobaju u novoj sportskoj simulaciji.

Gamescon se očekuje početkom decembra!

Ovo je bio samo još jedan od uspešnih eventova koje smo imali da vidimo u našoj zemlji. Iz godine u godinu ekipa RUR-a i Gamescona priređuju eventove za naše gejmere. Želimo da napomenemo da je dosta igrača na turnirima i postilaca bilo ispod 18 godina uz prisustvo roditelja. Takođe smo primetili da roditelji podržavaju svoju decu koja zrače sa neviđenim talentom sve više i više.

Sledeći event koji nas čeka jeste upravo Gamescon koji će se održati ove godine na Beogradskom sajmu. Datum za Gamescon još nije najavljen, ali se navodi da će se sigurno desiti početkom meseca decembra. Prošle godine RUR i SESE su zajedno radili na dva turnira u eFootballu i FIFA23. Pored toga na Gamesconu se očekuje još dosta drugih turnira, prevashodno CS2 koji je trenutno hit, i biće obavezan na štandu RUR-a.

Svi igrači neka ubrzaju prste i bace se na posao jer se očekuju velike novčane nagrade koje su obezbedili za najbolje. Prošlogodinji nagradni fond je iznosio preko 6000EUR + robnih nagrada. Vidimo se na nekom od novih turnira!


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.