NAJUSPEŠNIJE ŽENE IZ ESPORT INDUSTRIJE: Postigle su neverovatne uspehe, i smatraju ih nepobedljivim u igrama koje igraju!

by | Mar 6, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Esport je postao veoma popularan u poslednjih nekoliko godina, a jedan od najuzbudljivijih pokazatelja razvoja je videti sve veći broj žena kako se pridružuje takmičenjima i dokazuju svoje sposobnosti. Postoje mnoge talentovane žene koje igraju esport igre, a izbor za najbolju žensku esport igračicu ikada može biti subjektivan i otvoren za raspravu. U nastavku su navedene neke od žena koje su postigle neverovatne uspehe u esportu i koje se često navode kao jedne od najboljih u svojim igrama.

Sasha “Scarlett” Hostyn je poznata po svojim impresivnim performansama u StarCraft II. Rođena u Kanadi, Scarlett je bila prva žena koja je osvojila StarCraft II turnir na profesionalnom nivou.

FOTO: Wired

Ona je nastavila da dominira u igri, osvojivši još nekoliko turnira i stekla reputaciju kao jedna od najboljih igračica StarCraft II.


Katherine “Mystik” Gunn je jedna od najboljih zenskih igrača u istoriji igre “Halo“.

FOTO: KatGunn.com

Kao jedna od prvih žena koje su se aktivno takmičile u igri, Mystik je osvojila brojne turnire i bila ključni igrač u nekoliko timova.


Georgina “Methodz” Hunter je jedna od najboljih igračica u istoriji igre “Call of Duty“. Rođena u Velikoj Britaniji, Methodz je bila jedna od prvih žena koja se takmičila u profesionalnom okruženju “Call of Duty” igre. Ona je osvojila nekoliko turnira i stekla reputaciju kao jedna od najboljih igračica u igri.


Samantha “Persia” Hancock je jedna od najboljih igračica “Street Fighter” serijala.

FOTO: Sugar Gamers

Ona je bila prva žena koja je osvojila turnir na “Evolution Championship Series” i nastavila da dominira u igri, osvojivši nekoliko turnira i stekla reputaciju kao jedna od najboljih igračica u igri.


Konačno, važno je napomenuti da je izbor najbolje ženske esport igračice subjektivan i zavisi od mnogih faktora, uključujući uspeh u igri, popularnost, uticaj i prisutnost u esport zajednici, razvoj esporta omogućava sve veću prisutnost žena u ovoj industriji i sigurno ćemo videti mnoge druge talentovane igračice u budućnosti. Uz to, postoji trend sve većeg uključivanja žena u esport industriju kao komentatora, analitičara i menadžera, što će dodatno povećati njihovu vidljivost i uticaj.

Kada govorimo o najboljoj ženskoj esport igračici ikada, ne možemo zanemariti činjenicu da su žene još uvek podzastupljene u ovoj industriji u poređenju sa muškarcima. Stoga, naglašavanje izvanrednih dostignuća žena u esportu je važno, jer se na taj način promoviše jednakost i uključivost u ovu industriju.

Kao što smo videli, postoje mnoge impresivne igračice koje su postigle neverovatne uspehe u esportu. Bez obzira na to koju igru igraju, ove žene su primer talenta, odlučnosti i strasti, koje su im omogućile da postignu veliki uspeh u ovoj dinamičnoj industriji.

PRIJAVE ZA ŽENSKE CS:GO KVALIFIKACIJE SU U TOKU: PREDSTAVLJAJTE SRBIJU NA IESF ŠAMPIONATU U RUMUNIJI!