NAJPRODAVANIJA VIDEO IGRA SVIH VREMENA: Kako je Minecraft postao globalni fenomen otvorene igre za sve uzraste i stilove igranja?

by | Mar 7, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Najprodavanija video igra svih vremena je Minecraft, popularna igra u žanru sandbox koju je razvio Mojang Studios, a kasnije je kupio Microsoft. Igra je puštena u prodaju 2011. godine i od tada je postigla neverovatan uspeh, prodati su milioni kopija igre na različitim platformama.

Prema podacima od maja 2020. godine, Minecraft je prodat u više od 200 miliona primeraka širom sveta, čime je postao najprodavanija video igra svih vremena. Takođe, igra se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda kao najprodavanija video igra u istoriji.

Minecraft je igra u kojoj igrači koriste kockaste blokove kako bi gradili i razvijali virtuelne svetove. Igra nema glavni cilj, već se fokusira na istraživanje, kreiranje i preživljavanje u generisanim svetovima. Igrači mogu igrati sami ili sa drugim igračima putem online multiplayer moda.

Jedan od ključnih faktora uspeha Minecrafta je otvorenost igre za različite uzraste i igračke stilove. Igrači mogu graditi ono što žele, od gradova do zamkova, igračkih areni i prevoznih sredstava, a svoje kreacije mogu podeliti sa drugim igračima putem online zajednica i društvenih mreža.

Igra je dostupna na različitim platformama, uključujući PC, mobilne uređaje, konzole i tablete, što omogućava široku publiku igrača. Minecraft takođe ima podršku za mods i skinove koje igrači mogu preuzeti kako bi prilagodili svoje iskustvo igranja.

Možemo zaključiti da je Minecraft najprodavanija video igra svih vremena zahvaljujući svojoj otvorenosti, prilagodljivosti i širokoj dostupnosti na različitim platformama. Igra nema striktno definisani cilj i omogućava igračima da budu kreativni i istražuju generisane svetove. Sa svojom prepoznatljivom grafikom i jednostavnim, ali zabavnim gameplayom, Minecraft je ostavio veliki uticaj na svet video igara.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!