KOJI BATTLE ROYALE JE POPULARNIJI: Razlike između PUBG i Apex Legends – mape, gameplay i grafički dizajn!

by | Mar 17, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

PlayerUnknown’s Battlegrounds” (PUBG) i “Apex Legends” su dve popularne online pucačke igre u žanru battle royale. Iako se čine sličnim igrama, postoje određene razlike u načinu na koji se igraju i pristupu igranju. U nastavku ćemo detaljno objasniti razlike između ove dve igre.

Jedna od ključnih razlika između PUBG i Apex Legends je u njihovim igračkim mapama. PUBG se igra na velikoj, otvorenoj mapi sa više različitih terena kao što su planine, reke, šume i gradovi, dok je mapa u Apex Legends manja i zatvorenija, sa manje terena i više urbanih lokacija. Apex Legends ima više vertikalnih elemenata igre, kao što su zgrade i toranj koji igračima omogućavaju da se penju i skaču, što nije slučaj u PUBG-u.

Takođe, gameplay u ovim igrama se razlikuje. U PUBG-u igrači se nalaze u velikoj areni i moraju skupljati oružje i opremu dok se kreću po mapi, pokušavajući da prežive dok se borba sa drugim igračima ne odvija. Apex Legends ima sličnu mehaniku igranja, ali igrači od početka dobijaju svoju opremu i oružje, a svaki tim ima tri igrača koji se bore protiv drugih timova. Apex Legends ima i posebne karakteristike koje igračima omogućavaju da koriste različite klase likova sa jedinstvenim sposobnostima, dok u PUBG-u nema takvih elemenata.

Grafički dizajn igara takođe se razlikuje, s tim da Apex Legends ima svetlije boje i izgleda vizuelno impresivnije od PUBG-a.

Konačno, razlike između PUBG i Apex Legends mogu se videti i u njihovoj popularnosti. PUBG je bio veoma popularan od svog lansiranja 2017. godine, dok se Apex Legends pojavio kao iznenađenje 2019. godine i brzo stekao popularnost. Iako su obe igre vrlo popularne, Apex Legends je trenutno više popularan među igračima.

Ukratko, PUBG i Apex Legends su dve popularne igre u žanru battle royale, koje se razlikuju po svojim mapama, gameplay mehanikama, grafičkom dizajnu i popularnosti. Obe igre nude uzbudljivu i zabavnu igračku iskustvo i mogu se igrati na različitim platformama, uključujući PC, PlayStation i Xbox. Koji ja vaš favorit?


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!