ZARADA PROFESIONALNIH ESPORT IGRAČA PREKO MOBILNIH TELEFONA: Ovoliko zarađuju u popularnim igrama poput PUBG Mobile, Free Fire i Call of Duty Mobile!

by | Mar 8, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

U poslednjih nekoliko godina esport, kao oblast koja se bavi organizovanjem takmičenja u video igrama, sve više privlači pažnju i interesovanje publike širom sveta. Ova oblast ne samo da je postala izuzetno popularna među igračima i fanovima, već je takođe postala i izuzetno profitabilna, sa igračima koji zarađuju značajne sume novca igrajući profesionalno.

Kada govorimo o esport igrama koje se igraju preko mobilnih telefona, najpopularnije su igre poput PUBG Mobile, Free Fire, Call of Duty Mobile i Mobile Legends. Igrači koji se bave profesionalnim igranjem ovih igara mogu zaraditi značajne sume novca, zavisno od njihovog uspeha i popularnosti u zajednici igrača.

Prema izveštaju Esports Earnings, igrači koji se bave profesionalnim igranjem PUBG Mobile igre mogu zaraditi prosečnu godišnju zaradu od oko 30.000 dolara, dok najbolji igrači mogu zaraditi preko 100.000 dolara godišnje. Slično tome, igrači koji se bave profesionalnim igranjem igre Free Fire mogu zaraditi prosečno oko 20.000 dolara godišnje, dok najbolji igrači mogu zaraditi do 150.000 dolara godišnje.

Međutim, važno je napomenuti da zarada profesionalnih esport igrača preko mobilnih telefona može varirati u zavisnosti od različitih faktora. Na primer, popularnost igre, broj takmičenja kojima igrači učestvuju, uspeh na tim takmičenjima, kao i vrednost sponzorskih ugovora koje igrači imaju, sve su to faktori koji mogu uticati na zaradu igrača.

Uz to, treba naglasiti da su ovo samo prihodi koje igrači dobijaju iz nagradnih fondova i sponzorskih ugovora, a ne i prihodi od ostalih izvora poput streamovanja, oglasa i drugih aktivnosti koje su vezane za gejming. Kao što se može videti, profesionalno igranje mobilnih igara u esportu može biti vrlo profitabilno, a popularnost ove oblasti i zarade igrača očekuje se da će nastaviti da rastu u godinama koje dolaze.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA! 

Pozivaju se svi PUBG MOBILE igrači!