Jake Bube su šampioni RUR BLAZE CUPA!

by | Jun 19, 2023 | Esports, Gejming, Video igre, YouTube | 0 comments

Došli smo do kraja ovogodišnjeg RUR BLAZE CUPA. Kao pobednici su izašli momci koji igraju za tim Jake Bube koji su u velikom finalu nadigrali FROST CUP šampione Velež Mostar i osvojili novčanu nagradu od 1500€! Čestitamo!

U subotu, 17. juna smo se okupili uživo u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) kako bismo ispratili veliku LAN završnicu RUR BLAZE CUPA, gde su se najbolji CS:GO igrači sa naših prostora borili za titulu šampiona i novčanu nagradu od 2500€. Kroz četiri runde kvalifikacija, na LAN fazu turnira su se plasirali timovi BUDI2, Sangrija, Jake Bube i Velež Mostar.

Prvo Polufinale

Na megdan su prvo izašli BUDI2 i Velež Mostar, dve ekipe koje su već imale iskustvo takmičenja na našoj sceni, s obzirom na to da su se prethodno susreli u finalu zimskog RUR FROST CUPA. Sudbina ih je ponovno spojila i oba tima su bila spremna da pruže svoj maksimum kako bi ostvarili pobedu.

Gledali smo uzbuđujuću bitku između ove dve ekipe, koja se odvijala na najvišem nivou esporta. Svaki tim je koristio svoje taktike, pripremio se za suparničke poteze i prilagođavao se situacijama na terenu. Pucalo je na sve strane, a igrači su demonstrirali svoju izuzetnu nivo kantera i odličnu formu.

Dragon drži protivnika na nišanu Photo by: RUR

Na prvoj mapi, Velež Mostar je uspeo da pokaže zašto je jedan od favorita na turniru. Na prvom meču na mapi de_nuke, ekipa veleža je krenula bojažljivo. Uspeli su da izvuku half, rezultatom 9-6, što im je dalo vetar u leđa za sledeće poluvreme. Uspla je ekipa Budi2 da se vrati u meč, ali tada je već bilo 12-8, kada je ekipa Veleža već krenula da zatvara meč. Ništa više nisu imali da pokažu i Velež Mostar je odneo prvu mapu u svoju korist, rezultatom 16-9.

Druga mapa ubedljiva za dominantnu ekipu Velež Mostar, gde bez prevelikih uzbuđenja deklaisiraju ekipu BUDI2, rezultatom 16-5.

Drugo Polufinale

Drugo polufinale je bila repriza prethodnog meča. Okršaj između Jakih Buba i Sangrije se završio sa identičnim rezultatom, gde su Jake Bube slavile 16-9 i 16-8. Jake Bube na krilima Collinsa i Dee-ja, uspevaju da pokažu dominantnost na samom startu. Nije momcima trebalo puno da se oprave od puta, jer su tri od pet igrača, putovala iz Bosne i Hercegovine.

3, 2, 1 AKCIJA! Photo by: RUR

Jake Bube posle onog osvojenog LAN-a na Telekom eSports Championship Season 2, nastavlaju gde su stali, a to je još jedno finale.

Veliko Finale

Usledilo je veliko finale i borba za titulu šampiona RUR BLAZE CUPA. Nadali smo se da će veliko finale biti uzbudljivije i napetije od prethodnih mečeva, ali je situacija bila potpuno obrnuta.

Jake Bube su imale odličan početak na Vertigu. Čekali smo trenutak kada će igrači Veleža uzvratiti udarac, ali im, prosto rečeno, Jake Bube prosto nisu dozvolile da igraju igru. Jake Bube su stavile tačku na prvu mapu sa samo jednom izgubljenom rundom.

Ancient je bio daleko neizvesniji, pošto je Velež Mostar ovom prilikom u startu poveo sa nekoliko rundi. Ovim tempom smo se nadali da ćemo doći do treće mape, ali su Jake Bube ubrzo preuzele potpunu kontrolu nad mečom i krenule da osvajaju rundu za rundom.

Velež je dao sve od sebe, ali su Jake Bube ipak bile prejake. Sa 16-12 pobedom na finalnoj mapi, C0llins, Muffy, Katalic, Sarenii, Dee Andr1x su osvojili titulu šampiona RUR BLAZE CUPA, kao i novčanu nagradu od 1500€. Bravo momci!

Drugoplasirani Velež Mostar je osvojio novčanu nagradu od 700€.

Velež Mostar 2. mesto Photo: RUR

Osim toga, želimo naglasiti da je RUR ekipa odlučila da proširi svoju zahvalnost i priznanje najboljem igraču turnira. To je bio upravo niko drugi no Collins, koji je pokazao opet da se radi možda o najboljem igraču trenutno u Srbiji. On koji je osvojio Logitech G Pro x Superlight miš kao nagradu za postizanje titule MVP-a celog turnira. Pored njega titulu MVP-a bi zasluženo dobio i Šareni, ali neki minimalistički detalji su odlučili da to ipak bude Collins.

Googah uručuje titulu MVP-a Collinsu Photo by: RUR

Žreb nakon završenog turnira.

Photo: RUR

1. mesto: Jake Bube – 1500€

2. mesto: Velež Mostar – 700€

3. – 4. mesto: Sangrija/BUDI2 – 150€

Jake Bube u dobroj atmosferi Photo by: RUR

RUR bi želeo da se zahvali svim ekipama i gledaocima koji su podržali naše najbolje kanteraše. Vidimo se na sledećem BLAZE CUPU!

Ako ste propustili RUR BLAZE CUP, sve mečeve LAN završnice možete pogledati OVDE!