Globalna Esports Federacija se proširuje i osniva Federaciju za razvoj Esportsa u Okeaniji

by | Jun 16, 2023 | Gejming, Hardver, IeSF, Video igre | 0 comments

Globalna Esports Federacija (GEF) je osnovala Federaciju za razvoj Esportsa u Okeaniji kako bi proširila svoje prisustvo u regionu.

Osnivanje Federacije deo je planova Globalne Esports Federacije da podstakne održivi razvoj industrije esportsa širom sveta.

Bivša profesionalna fudbalerka Rebeka Smit imenovana je za predsednicu Federacije za razvoj Esportsa u Okeaniji, koja ima za cilj da promoviše ciljeve GEF-a pružanjem resursa i podrške esport zajednicama u Okeaniji.

Osnivanje Federacije za razvoj Esportsa u Okeaniji predstavlja drugo proširenje Globalne Esports Federacije. Godine 2021. osnovane su Federacija za razvoj Esportsa u Africi i Federacija za esport Pan Amerike kako bi se pomoglo rastu u tim regionima.

Globalna Esports Federacija, osnovana 2019. godine, ima za cilj da obuhvati celokupni esport ekosistem kako bi pomogla u održivim naporima. To uključuje pružanje obrazovnih mogućnosti za promociju njihovog slogana #worldconnected.

Globalna Esports Federacija nastavlja da učvršćuje svoju poziciju kao vodeće telo za upravljanje u industriji esporta. U maju 2023. godine, Federacija je imenovala Erika Brinklija za direktora programa i sadržaja.

Smit, novoimenovana predsednica Federacije za razvoj Esportsa u Okeaniji, izjavila je: “Veoma sam uzbuđena što ću pomoći oblikovanje Federacije za razvoj Esportsa u Okeaniji kako bismo okupili naš kontinent u globalnom esport pokretu.

“Zajedno ćemo pomoći u deljenju održivog rasta, osnaživanju i mogućnostima obrazovanja – igrajući našu ulogu u zajednici #worldconnected.”

Podsećamo da je prošle godine u februaru GEF ostvario strateško partnerstvo sa evropskim Olimpijskim komitetima

Ovo partnerstvo predstavlja deo inicijativa EOC-a da istraže nove načine angažovanja mladih ljudi širom Evrope.

Obe strane su dogovorile da će zajednički razvijati nove mogućnosti za povezivanje sporta i esporta. Prema saopštenju, Evropske igre koje će se održati u Krakovu-Malopoljskoj, Poljska, 2023. godine, će pokazati konvergenciju sporta i esporta.

Osim toga, ovo strateško partnerstvo ima za cilj da izgradi poziciju Evrope kao centra za igranje video igara i esporta na globalnom nivou. Kontinent je dom nekih od najvećih i najuspešnijih esport i gejming kompanija na svetu, uključujući Fnatic, Dignitas, EXCEL, ESL i G2 Esports, među ostalima.

Vest dolazi nedelju dana nakon što je Evropski parlament usvojio rezoluciju kojom se priznaje vrednost esport i video igra industrije i preporučuje dugoročna strategija za podršku i finansiranje sektora.

Detalji o tome kako Globalna Esports Federacija planira da sarađuje sa EOC-om u promociji evropskog esporta nisu objavljeni.

Međutim, GEF je već ranije ostvario partnerstva sa regionalnim telima. U junu, partnerstvo je ostvareno sa Zapadnim Midlandsom kako bi se pretvorio u centar za esport. To partnerstvo je uključivalo organizovanje esport događaja, izradu izveštaja i stvaranje istraživačkog centra.

GEF nije jedina esport federacija na svetu, jer i IeSF (Međunarodna esport federacija) deli sličnu viziju popularizacije esporta. Mi smo ponosni članovi obe federacije. Jedan od glavnih ciljeva oba saveza je da esport bude priznat kao zvanični sport od strane Olimpijskih komiteta.

Kris Čan, predsednik Globalne Esports Federacije, komentarisao je ovu vest:

“Zajedno smo posvećeni širenju esporta, stvaranju novih načina zabave koji privlače nove publike i pružanju inspirativnih i inovativnih formata za esport.

“Uspeh nedavnih Commonwealth Esports prvenstava u Birmingemu 2022. godine je demonstrirao ove mogućnosti u službi mladih i s radošću se nadamo da ćemo to dodatno unaprediti kroz naše partnerstvo sa Evropskim olimpijskim komitetima.”

Podsećamo da su se nedavno održale i nacionalne kvalifikacije za Global Esports Games 2023, Riyadh. Naša ekipa Team Serbia će nas predstavljati na regionalnom turniru koji će uskoro biti najavljen. Da bi došli do plasmana za svetsko prvenstvo u Rijadu, momci iz Team Serbia će prvo morati da se dokažu na regionalnim kvalifikacijama, koje će se održati u avgustu u onlajn formatu. Više informacija uskoro!

Vrhunska esports ponuda u Meridian kladionicama

U kladionici Meridian možete pronaći najveću ponudu kvota za esports klađenje. To mogu biti CS:GO, League of Legends, Dota, Overwatch, Starcraft i Rainbow Six gejmerski turniri i drugi.

Meridian ima najveće kvote na svetu i najveći broj opklada za sve sportove koje možete zamisliti. Osim toga, da li ste znali da Meridian u svojoj ponudi ima kvote za veliki broj esports i gaming turnira?

Zato je vreme da svoje poznavanje esports scene naplatite. Bilo da ste amater ili profesionalac. CS:GO, League of Legends, Dota, Overwatch, Starcraft ili Rainbow Six – ovaj sajt za online kladjenje, pored standardne ponude za ove događaje ima i kvote za kladjenje uzivo u toku igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.